Cele mai noi articole din revistă

5 idei pentru a nu mai arunca mâncarea

Afisari590

advertisement

Mâncarea e un privilegiu. Nu putem trăi fără ea, însă, din păcate, există mulți, prea mulți oameni, mame, vârstnici sau copii, în lumea asta, care merg seara, la culcare, cu burta goală. Tocmai de aceea, privind lucrurile din această perspectivă, într-o lume în care se suferă și se moare de foame, să irosești mâncarea, e un sacrilegiu.
De vom avea grijă să nu mai aruncăm legume, fructe, pâine, carne și alte alimente, nu vom rezolva problema umanității, însă, vom duce un stil de viață responsabil. Față de copiii noștri, de planetă, apele, aerul, pădurile noastre și chiar de viitor.

foodsursă foto: Wikipedia

Deși la prima vedere poate părea imposibil de realizat, iată cinci idei, care te vor ajuta în acest demers.

* cumpără în cantități mici – decât să mergi la hypermarket o dată pe săptămână și să cumperi legumele de-acolo, mai bine cumperi produsele perisabile precum legumele și fructele, în cantități mai mici, de mai multe ori pe săptămână. Așa te vei asigura că vei avea tot timpul produse proaspete și sănătoase, care nu vor avea timp să se strice și să ajungă la gunoi

* fii atent(ă) la alimente și ia măsuri – dacă vezi că unele legume și fructe dau semne că vor să plece în raiul alimentelor, mănâncă-le pe ele prima dată, sau folosește-le la mâncare. De exemplu, cu o banană pătată poți prepara un smoothie perfect, legumele putând fi folosite într-o tocană, omletă, supă de legume sau ghiveci

* fii creativ(ă) cu resturile – nu arunca resturile puiului la rotisor, ci mai bine fă-ți propria zeamă de pui pe care o poți congela, pentru a o folosi (în locul cuburilor pline de chimicale), ca bază pentru supe, tocănuri și sosuri. Gândește-te cum poți folosi cât mai bine bucățile de carne rămase de la o friptură, de exemplu. Cele mai bune combinații pot fi făcute cu paste, ouă și orez.

*produsele mai vechi în față, cele noi, în spatele frigiderului – păstrează ordinea în frigider, dacă nu vrei să uiți de mâncare și să ajungă să se strice. O metodă foarte simplă pentru a te asigura că nu uiți de brânzeturi, mezeluri și altele asemenea, este să așezi cutiile deja desfăcute pe rafturi, în față, în timp ce cele nedeschise, în spate

*nu fă cumpărături dacă ți-e foame – cu cât ți-e mai foame la cumpărături, cu atât mai mult cresc șansele de a pune în coș mai multe produse care, mai târziu, se vor strica. Mai bine mănâncă ceva înainte de a merge la magazinul alimentar și apoi poți cumpăra liniștit(ă) fără să-ți mai dea târcoale nicio tentație

Dacă îți place, dă un like și un share:
advertisement

Din aceeași categorie


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...

Cum să faci cel mai interesant ou prăjit. Diferit de fiecare dată
Oul prăjit e perfect fix așa cum e, prăjit. Pudrat apoi cu puțină sare și piper. Right? WRONG. Oul prăjit...


, ,

Niciun comentariu, momentan.

Lasă un răspuns

ULTIMELE REȚETE

Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)
Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se face”, ”Așa e frumos”, ”Așa trebuie”, ”Așa face toată lumea”, ”Așa zic specialiștii” mă lasă rece. Cu alte cuvinte, dacă-mi ...Afisari10.185

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul ...Afisari14.766

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele
Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem ...Afisari18.750

Mai multe rețete


Promoții & Reduceri