Cele mai noi articole din revistă

Cum se face un ou poșat? (VIDEO)

Afisari14.581

advertisement

Un ou poșat este un preparat ușor, foarte la modă, preferat de bucătăriile și restaurantele sofisticate, în diverse combinații. Oul poșat este cu mult mai sănătos decât oul ochi, prăjit, oferindu-ți satisfacție maximă, cu mai puțină grăsime și calorii.

Oul poșat nu este doar gustos, ci și foarte rapid și ușor de preparat.

Pune o oală cu apă, la fiert, la foc iute. Sparge oul într-un bol mic. Când apa atinge punctul de fierbere, redu focul până când apa va fierbe liniştit şi adaugă o lingură de oţet. Fă un vârtej în apă, cu un tel, și lasă oul să alunece, cu grijă în apa care fierbe uşor. Lasă-l să se gătească pentru aproximativ trei minute. Scoate-l cu grijă într-un bol, usucă-l tapându-l cu un şervet de hârtie şi condimentează-l.

 


-> Citește și despre Cum să gătești un ou sunny perfect, ca-n reviste <-

 

Aveți mai jos cateva rețete cu ou poșat:

  • Persoane : 2
  • Porții : 2
  • Timp de gătire : 3 Min
  • Porții : 1
  • Porții : 1
  • Porții : 4
  • Porții : 4
  • Persoane : 2
  • Porții : 1
  • Porții : 1
  • Porții : 1
  • Timp de gătire : 3 Min
Dacă îți place, dă un like și un share:
advertisement

Din aceeași categorie


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...

Cum să faci cel mai interesant ou prăjit. Diferit de fiecare dată
Oul prăjit e perfect fix așa cum e, prăjit. Pudrat apoi cu puțină sare și piper. Right? WRONG. Oul prăjit...


, , , , , , , , , , , ,

4 comentarii

  1. Ambra 14 februarie 2016 at 12:38 #

    Nu pare greu. Am tot auzit de el si acum cred ca incerc si eu :)))

  2. Elena 14 februarie 2016 at 12:49 #

    Super!

  3. Leascu Maria 14 februarie 2016 at 12:51 #

    Merita. Eu am renuntat la ochiuri prajite de cand am vazut oul posat la masterchef…

  4. GG 14 februarie 2016 at 14:14 #

    ouale posate is cele mai bune

Lasă un răspuns

ULTIMELE REȚETE

Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)
Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se face”, ”Așa e frumos”, ”Așa trebuie”, ”Așa face toată lumea”, ”Așa zic specialiștii” mă lasă rece. Cu alte cuvinte, dacă-mi ...Afisari10.186

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul ...Afisari14.768

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele
Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem ...Afisari18.752

Mai multe rețete


Promoții & Reduceri