Cele mai noi articole din revistă

5 pași care te vor ajuta să mănânci mai multe legume și fructe

Afisari703

advertisement

Un studiu al University College London a arătat că persoanele care mănâncă până la șapte porții de legume și fructe  pe zi, se bucură de o sănătate cu mult mai bună decât cei care se delectează mai mult cu carne. Dintre legume și fructe, legumele și salatele se dovedesc a fi, însă, cele mai benefice, neluându-se deloc în considerare vegetalele gătite, conservate sau procesate.
Așadar, legumele și fructele crude sunt cele mai bune pentru noi, însă, deși știm asta, de multe ori ne trezim la finalul zilei, că nu am mâncat nici măcar două porții de crudități.

6

Dacă te întrebi cum să faci să arăți tânăr(ă), să te bucuri de-o sănătate de fier și de o viață de calitate, departe de lipsa cronică de energie, iată câțiva pași prin care poți introduce mai multe fructe și legume în masa ta din fiecare zi.

1. Gândește-te de dinainte – o dietă echilibrată începe la magazin, așa că asigură-te că nu pui în coș junk food, ci mai multe produse sănătoase, legume și fructe. Dacă nu le ai în casă, mâncărurile și snacks-urile nesănătoase nu-ți vor mai face cu ochiul, așa că ai șanse mai mari să mănânci ce trebuie

2. Salatele proaspete pe post de garnitură –  înlocuiește garniturile cu orez, paste sau cartofi cu salate proaspete. Cele mai nimerite sunt cele cu multe frunze verzi, dar poți folosi fără probleme și garnituri din legume fierte la aburi, sau pregătite la grătar

3. Sucurile și smoothie-urile de fructe – dacă nu ești neapărat fan fructe, sigur nu refuzi un suc din fructe proaspete, stoarse, nici un smoothie savuros. Încearcă varianta care ți se potrivește cel mai bine și organismul tău îți va mulțumi.

5 pași care te vor ajuta să mănânci mai multe legume și fructe

4. Înlocuiește snacks-urile cu legume – dacă-ți plac ridichile, le poți folosi pe post de ”ronțănele” la film sau când ai poftă de ceva sărat. Ridichile nu sunt singurele care se încadrează cu succes în această ecuație, ci toate legumele crunchy care-ți plac.

5. O zi fără carne – propune-ți să ai o zi din săptămână sau o masă, din zi, în care să nu pui carne deloc. Dacă te documentezi, vei vedea că mâncărurile vegetariene pot fi la fel de interesante ca și cele cu carne. Plus că sănătatea ta va fi infuzată cu un val de tinerețe 🙂

5 pași care te vor ajuta să mănânci mai multe legume și fructe


Ai mai jos câteva rețete vegetariene:


  • Persoane : 2
  • Porții : 2
  • Persoane : 2
  • Porții : 2
  • Persoane : 6
  • Porții : 6
  • Persoane : 1
  • Persoane : 4
  • Porții : 4
  • Persoane : 2
  • Porții : 2
  • Timp de gătire : 20 Min
  • Persoane : 4
  • Porții : 4
  • Timp de gătire : 20 Min
  • Porții : 8
  • Timp de gătire : 10 Min
  • Porții : 2
  • Persoane : 6
  • Porții : 6
  • Timp de gătire : 30 Min

Dacă îți place, dă un like și un share:
advertisement

Din aceeași categorie


Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...

Cum să faci cel mai interesant ou prăjit. Diferit de fiecare dată
Oul prăjit e perfect fix așa cum e, prăjit. Pudrat apoi cu puțină sare și piper. Right? WRONG. Oul prăjit...


, , , , , , , , ,

Niciun comentariu, momentan.

Lasă un răspuns

ULTIMELE REȚETE

Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)
Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se face”, ”Așa e frumos”, ”Așa trebuie”, ”Așa face toată lumea”, ”Așa zic specialiștii” mă lasă rece. Cu alte cuvinte, dacă-mi ...Afisari9.013

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul ...Afisari12.922

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele
Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem ...Afisari16.108

Mai multe rețete


Promoții & Reduceri