Cele mai noi articole din revistă

Cum să faci cel mai interesant ou prăjit. Diferit de fiecare dată

Afisari1.502

advertisement

Oul prăjit e perfect fix așa cum e, prăjit. Pudrat apoi cu puțină sare și piper. Right? WRONG. Oul prăjit pudrat cu puțină sare și piper e foarte bun, așa e. Vestea bună este că el poate fi îmbunătățit. Atât de bine și în feluri atât de variate încât banalul ou poate îmbrăca fel de fel de gusturi.

Cum să facem dintr-un ou prăjit, obișnuit, o delicatesă pe care vrei vrea să o încerci iar și iar, aflăm în cele ce urmează.

14

Se toarnă ulei într-o tigaie și se pune la încins. Se sparge un ou în uleiul încins și, cu ajutorul unei linguri, se toarnă ulei peste gălbenuș – dacă nu vrei să faci ou ”sunny”. După ce gălbenușul s-a închegat și s-a acoperit cu celebra peliculă albă, se scoate din ulei cu ajutorul unei palete.

Bun până aici toată lumea știe ce are de făcut. Partea cea mai interesantă, însă abia acum urmează pentru că, pe lângă sare și puțin piper poți adăuga pe ou fie:

*cașcaval afumat dat pe răzătoarea fină

*parmezan sau cheddar date pe aceeași răzătoare fină

*cimbru uscat

*brânză rasă și cimbru uscat

*amestec cajun (se găsește la raioanele de condimente din supermarketuri)

*chiar și câteva bucățele de brânză de burduf

*o felie de roșie uscată la soare tocată fin

*măsline kalamata tocate fin

*boia de ardei afumată

*și, dacă îți plac ”picanteriile”, 2 fulgi de ardei iute

PS. Eu, pe ouăle din imagine le-am îmbogățit cu sare, piper negru proaspăt măcinat, amestec cajun, brânză Cheddar rasă  și puțin cimbru uscat. 🙂

Dacă îți place, dă un like și un share:
advertisement

Din aceeași categorie


Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...

Patru feluri de a vopsi ouăle de Paști în mod natural
Nici n-a început Postul Paștelui și eu mă gândesc deja la ouăle vopsite, veți spune, poate. Da, uite că s-a...

Cum să faci aluat fraged (pentru quiche și tarte)
Mă gândesc cu amuzament cum a primit tanti aia de la alimentara de cartier cererea mea. ”Patru kilograme de făină,...


, , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu, momentan.

Lasă un răspuns

ULTIMELE REȚETE

Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)
Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se face”, ”Așa e frumos”, ”Așa trebuie”, ”Așa face toată lumea”, ”Așa zic specialiștii” mă lasă rece. Cu alte cuvinte, dacă-mi ...Afisari10.049

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul ...Afisari14.553

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele
Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem ...Afisari18.441

Mai multe rețete


Promoții & Reduceri