Cele mai noi articole din revistă

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?

Afisari1.608

advertisement

Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat a fi savurat înainte de o întâlnire, de serviciu, dimineața sau când vrei să mergi în oraș.

Adică mănânci ceapa și te închizi în casă. Însă nu e cazul să faci așa odată ce ai la îndemână ceapa caramelizată. Așa că, indiferent că o pregătești pentru un sandwich care îi va înnebuni pe cei care îl gustă, pentru quiche, altă tartă sărată, pentru supa franțuzească de ceapă sau o salată interesantă și neobișnuită, ceapa caramelizată e sofisticată, dulce și…într-un cuvânt, MINUNATĂ.

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?

Cum o pregătești perfect de fiecare dată? Cu o tigaie, foc mic, 1 cubuleț de unt și, eventual, puțin vin alb pentru niscaiva aciditate, care să echilibreze într-un mod miraculos dulceața cepei.

Procedura nu e complicată deloc, pentru că pașii sunt următorii:

1. Curăță si spală ceapa albă

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?

2. Taie ceapa în jumătate, apoi în solzi mijlocii

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?

3. Pune o tigaie la foc mediu spre mic, topește untul și adaugă ceapa

4.Las-o să se caramelizeze pentru aproximativ o jumătate de oră, până când, dacă o guști, simți că nu te poți opri din mâncat

5. Amestecă din când în când, ca să se caramelizeze pe toate părțile și, spre final, dacă vrei să o faci mai interesantă adaugă aproximativ 3 linguri de vin alb sec.

atât 🙂

Dacă îți place, dă un like și un share:
advertisement

Din aceeași categorie


Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea...

Cum să faci cel mai interesant ou prăjit. Diferit de fiecare dată
Oul prăjit e perfect fix așa cum e, prăjit. Pudrat apoi cu puțină sare și piper. Right? WRONG. Oul prăjit...

Patru feluri de a vopsi ouăle de Paști în mod natural
Nici n-a început Postul Paștelui și eu mă gândesc deja la ouăle vopsite, veți spune, poate. Da, uite că s-a...

Cum să faci aluat fraged (pentru quiche și tarte)
Mă gândesc cu amuzament cum a primit tanti aia de la alimentara de cartier cererea mea. ”Patru kilograme de făină,...


, ,

Niciun comentariu, momentan.

Lasă un răspuns

ULTIMELE REȚETE

Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)
Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se face”, ”Așa e frumos”, ”Așa trebuie”, ”Așa face toată lumea”, ”Așa zic specialiștii” mă lasă rece. Cu alte cuvinte, dacă-mi ...Afisari6.079

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul ...Afisari8.765

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele
Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem ...Afisari9.856

Mai multe rețete


Promoții & Reduceri