Idei de mini petreceri: De la "Sunday Brunch", la "Ceaiul de la ora...15"

Idei de mini petreceri: De la „Sunday Brunch”, la „Ceaiul de la ora…15”

Numai mâine nu-i poimâine şi ne trezim cu iarna că dă năvală peste noi, odată cu vremea rece şi deosebit de rece înflorind şi cheful nostru pentru distracţia din interior. Sau, mă rog, pentru micile sindrofii în familie sau între prieteni. Zilele de naştere, întâlnirile cu prietenii plecaţi din ţară, din oraş, sau în alt cartier, micile sau marile evenimente din viaţa unui cuplu sau a unei familii sunt suficiente motive pentru încins o petrecere. Şi pentru că o sindrofie se face întotdeauna cu mai mult de doi oameni, nu de puţine ori cheful e o sursă de stres, nervi şi oboseală pentru gazdă.

brunch

foto credit: Mr K’s

Până aici totul clar, dar de ce nu am face, oare, nişte mini petreceri fără bătăi de cap, fără ore petrecute în faţa aragazului şi a cuptorului? „Nu se poate”, zice cineva din public? Ba se poate şi încă foarte simplu. Iată câteva idei.

*BRUNCH– nu-i nici „breakfast” (mic dejun), nu-i nici „lunch” (prânz), dar este, totuşi, o combinaţie dintre acestea. Cu alte cuvinte, masa perfectă de duminică, ziua în care te trezeşti cu mult mai târziu decât de obicei şi când, dacă îţi place lumina zilei, poţi să inviţi şi câţiva membri ai familiei. Sau prieteni. Servit la orele amiezii, până spre 13, un brunch adevărat trebuie să cuprindă mâncăruri specifice micului dejun şi prânzului, dar şi băuturi asemănătoare. Punem pe masă, aşadar: chifle, pâine prăjită, neagră sau cu seminţe, ouă fierte sau omletă, mici plăcinte din diverse umpluturi îmbrăcate în foietaj ce pot fi făcute cu o zi înainte, ciuperci la cuptor presărate cu brânză, salate, creme de brânză, gemuri şi chiar şi clătite obişnuite sau clătite mici, ruseşti – blini. „Carnivorii” pot fi liniştiţi cu mici pizza cu topping de salam, brânză şi roşii, cu salate cu pui şi cu pateuri cu carne tocată, foarte simplu de preparat tot de dinainte, ori tartine, cu diverse ingrediente. Combinaţiile rămân la latitudinea gazdei şi a preferinţelor invitaţilor, cert este că e bine să existe câte puţin din cât mai multe preparate, băuturile urmând şi ele regula diversităţii: cafea, ceai, apă plată şi minerală, eventual şi suc de portocale. Şi pentru că unii au nevoie de invitaţii speciale, de ce nu te-ai transforma într-un creator de cartonaşe cu mesaje haioase, prin intermediul cărora îţi inviţi apropiaţii la „brunch”? Aşa toată lumea va fi fericită.

tea partz

foto credit: lewis carroll

*PETRECERE CU CEAI ŞI CAFEA – tot o petrecere de zi, fără mari pretenţii, dar cu un efect uriaş, destinată şi recomandată celor care vor să impresioneze cu adevărat, este cea care are două ingrediente principale: ceai şi cafea. Desfăşurată în special la primele ore ale după amiezii, undeva pe la 15, sindrofia asta e musai să conţină: vreo două căni cu apă fierbinte şi cam tot atâtea cu cafea normală, lapte, mai multe feluri de ceai, poate chiar şi cacao şi, de ce nu, cappucino. Şi pentru că o petrecere nu se face fără mâncare, masa sau bufetul cu bunătăţi trebuie să conţină printre altele şi mici sandviciuri cu salam, brânză sau castraveţi, cu roşii şi alte delicatese, gustări de mai multe feluri şi chiar şi dulciuri: biscuiţi simpli sau cu ciocolată, câteva felii de tartă ori de tort. Şi exact aşa cum spuneam şi mai devreme, detaliile care fac diferenţa stau în aranjamente şi în invitaţii. Pe care le putem confecţiona chiar noi.

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.