Prânz

Ca o masă specifică miezului zilei sau perioadei de timp trecute uşor de orele amiezii, cel mai bun prânz este cel care conţine un singur fel de mâncare plus, eventual, desert, dar care nu trebuie să fie într-atât de bogat încât să nu ne lase să ne ridicăm de la masă.

Mâncarea in vremea COVID: Pâine cu bicarbonat, apă sau bere

Mâncarea in vremea COVID: Pâine cu bicarbonat, apă sau bere

4.8 of 5

Azi s-au împlinit două săptămâni de când stăm acasă. În ultimele 14 zile n-am ieșit decât de vreo trei ori și doar pentru a cumpăra mâncare. În astfel de momente...

Get Recipe

Banana bread cu nuci, stafide și prune uscate

Banana bread cu nuci, stafide și prune uscate

5 of 5

Nu se știe exact cine, cum și când a inventat ”Banana bread” (pâinea cu banane), dar e clar ca lumina zilei că rețeta s-a născut în America. Unii spun că...

Get Recipe

Gust de primăvară în toiul toamnei. Risotto cu sparanghel verde

Gust de primăvară în toiul toamnei. Risotto cu sparanghel verde

5 of 5

”Un fulg mirosul l-a trezit in miez de noapte, tocmai cand isi facea somnul de frumusete. cum altfel ar fi putut sa-si pastreze intacte membrele subtiri ca niste firicele de...

Get Recipe

Bucură-te de vară (în orice anotimp) cu o porție de risotto cu roșii și prosecco

Bucură-te de vară (în orice anotimp) cu o porție de risotto cu roșii și prosecco

5 of 5

După ce-a umblat desculț și cu pletele în vânt pe meleagurile noastre, Soarele dă semne că vrea să plece în Țările Calde. În fiecare zi ne trezim cu speranța că...

Get Recipe

Somon ”en papillote”, adică în foaie de copt :D

Somon ”en papillote”, adică în foaie de copt :D

4.8 of 5

În copilărie, foarte mult timp n-am putut mânca pește. De vină, în acest sens, a fost uleiul de pește pe care mama – în încercarea de a-și face copilul deștept...

Get Recipe

Labneh (sau cum să aduci extraordinarul în viața ta)

Labneh (sau cum să aduci extraordinarul în viața ta)

4.5 of 5

La început au fost condimentele. Prafurile…ierburile…boabele…pudrele…poțiunile… uleiurile… De ele m-am îndrăgostit prima dată. Și după ce le-am luat – pe rând – de la magazine, bazare, piețe de condimente sau...

Get Recipe

Kritharaki - pentru puțin (mai mult) soare în farfurie

Kritharaki – pentru puțin (mai mult) soare în farfurie

10.7 of 5

Gata, s-au dus cele 500 de zile din luna ianuarie și iacătă-ne în februarie. Nu…încă nu se simte miros de primăvară, însă asta nu înseamnă că nu putem să visăm...

Get Recipe

Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)

Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)

4.6 of 5

Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se face”, ”Așa e frumos”, ”Așa trebuie”, ”Așa face toată lumea”, ”Așa zic specialiștii” mă lasă rece. Cu alte cuvinte, dacă-mi...

Get Recipe

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume

5 of 5

”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul...

Get Recipe

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele

5 of 5

Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem...

Get Recipe

Adu extraordinarul la masa ta, cu o omletă cu lavandă și boboci de trandafir

Adu extraordinarul la masa ta, cu o omletă cu lavandă și boboci de trandafir

5 of 5

Pentru că mi-am promis solemn să nu mai chiulesc de aici în halul în care am făcut-o în ultima vreme, m-am gândit să-mi spăl păcatele cu ceva cu totul și...

Get Recipe

Pregătește o SUPER salată, pentru un super prânz

Pregătește o SUPER salată, pentru un super prânz

5 of 5

Uneori, de fapt de cele mai multe ori, taman pe la orele prânzului când ai mai mult de muncă, nivelul energiei scade drastic, atingând un punct critic. Asta inseamnă că...

Get Recipe