Cele mai noi articole din revistă

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele


advertisement

Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem până atunci. Un gust necunoscut, complet nou, cu care, am conștientizat eu la acea vreme, trebuia să mă obișnuiesc cumva.

Vremea a trecut, eu am decis să nu refuz sparanghelul, iar acum îmi place foarte, foarte mult. Exact din pricina gustului său, care nu seamănă cu nimic și a fineții sale extrem de sofisticate.

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 steleAromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 steleAromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele

Poreclit ”mâncarea regilor”, sparanghelul nu este altceva decât o tulpină primăvăratică ce-și are apogeul între lunile aprilie și mai, până în iunie. Deci pentru foarte puțin timp.

Dacă, însă, te decizi să-i dai o șansă, îl vei ”mistui” în supe cremă, îl vei sota în unt, echilibrat cu usturoi și puțină zeamă de lămâie, îl vei tăia în vreo salată sau savura într-un quiche, te vei bucura nu doar de gustul său inconfundabil și fin, ci și de proprietățile sale extraordinare, de detoxifiere a ficatului și rinichilor. Adică exact acolo unde este mai mare nevoie de câte o curățenie de primăvară.

Iar dacă nu știi cum să-l savurezi, o variantă minunată este sotat și, apoi, combinat cu ouă ”sunny”, o ridiche tăiată felii foarte subțiri, piper negru și puțină brânză brie. Exact ca în rețeta de mai jos.

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 steleAromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele

Sparanghel verde cu ouă ”sunny”

Ingrediente (pentru 2 porții):

*20 de fire de sparanghel verde (câte 10 pentru fiecare), sau câte ai

*sare

*piper negru

*2 ridichi

*zeama de la 1/2 de lămâie

*1 cubuleț de unt

*4 căței de usturoi

*4 ouă (câte 2 pentru fiecare persoană)

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele

Preparare

1.Rupe codițele sparanghelului verde, cam 1 centimetru, jos, la bază, iar apoi pune tulpinile la opărit, în apă cu sare, pentru aproximativ 3 minute (până devin al dente)

2.Între timp toacă usturoiul mărunt

3.După ce sparanghelul s-a înmuiat puțin, scurge-l și trece-l prin apă foarte rece pentru a-și păstra culoarea verde viu

4.Într-o tigaie largă topește untul și adaugă usturoiul tocat și sparanghelul. Lasă totul să se soteze pentru aproximativ 3 minute, după care sărează, piperează și adaugă zeama de lămâie. Gustă și, dacă e nevoie, potrivește gusturile.

5.Pregătește ouăle sunny, ca AICI

6.În două farfurii largi așează sparanghelul sotat ca bază, după care pune ouăle sunny peste el. Sărează, piperează, taie o ridiche în felii foarte subțiri, după care o presari peste ouă și sparanghel, împreună cu câteva bucățele de brânză brie.

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri