Cele mai noi articole din revistă

Fără artificii: Urechiușe (gălbiori) cu unt, usturoi parmezan – și pui


advertisement

Azi m-a șocat să constat că micuța mea colecție de condimente nu mai e mică deloc, ci mai degrabă mijlocie spre mare. Dacă nu chiar uriașă. Pentru că numărul borcanelor, bocănașelor, sticlelor, fiolelor  și recipientelor cu prafuri, pudre, semințe, sosuri sau ierburi se apropie cu pași repezi de un rotund 70.

6a

10aHmmmm….Poate asta e mult pentru unii…Poate pentru alții ele reprezintă un nimic. Însă borcanele astea și ”ființele” prinse în ele reprezintă, de fapt, sursa mea de inspirație. Ele, condimentele, au făcut să se nască pasiunea mea pentru gătit, pentru explorat noi și noi gusturi și mă îndeamnă să caut interesante forme de a le folosi și combina.

În materie de bucătărie îmi plac combinațiile surprinzătoare, texturile și alăturările de ingrediente care fac fiecare masă să fie specială. În plus de asta sunt o perfecționistă, care nu se mulțumește cu ”bine”, ”destul de bine”, ”bun” sau ”gustos”. Nu…În niciun caz. Din punctul meu de vedere un preparat trebuie să fie perfect, mind blowing, senzația pe care o caut fiind aceea că nu te poți opri din mâncat.

8a11a12a

Acesta este și motivul pentru care folosesc și adun condimentele. Pentru a perfecționa ceva ce e deja bun, sau foarte bun și, explorând, greșind și luând-o de la capăt, să creez ceva care să se lipească de sufletul mesenilor ca o a doua inimă. Tocmai de aia, atunci când mă regăsesc în fața altor mașini de gătit, în alte bucătării, lipsită de condimentele mele, mă simt de  parcă mi-ar lipsi o mână. Și e ciudat.

15a

Cu toate acestea, și în ciuda draogostei mele uriașe pentru ierburi și mirodenii, nu întotdeauna îmi strecor nasul și degetele prin borcănașe. Uneori, în cazuri aproape excepționale, gătesc mâncăruri cât se poate de simple, în încercarea de a lăsa un fruct, o legumă, o ciupercă sau un ingredient special, să se simtă el însuși în farfurie. Să se dezvăluie în întreaga sa personalitate minunată. Fără machiaje, haine sau pantofi cu toc.

Așa cum am făcut cu urechiușele (gălbiorii) pe care i-a cumpărat tata de la supermarket. 

PS. Urechiușele au fost vedetele mesei noastre de ieri. Puiul pe care l-am condimentat cu sar, piper și cajun și pe care l-am preparat simplu, în tigaie a avut mai degrabă rol de garnitură în farfurii

 

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

  • Persoane : 2
  • Porții : 2

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri