Focaccia cu ciuperci și cimbru

Focaccia cu ciuperci și cimbru

Despre focaccia am tot vorbit și cu siguranță vom mai vorbi și cu alte ocazii, în primul rând pentru că este o constantă în casa noastră și caut mereu să o îmbunătățesc și în al doilea rând, din pricină că este un gen de pâine foarte ușor de pregătit.

Ultima ”ispravă” de acest gen este o focaccia cu ciuperci pe care am preparat-o duminică, ingredientul principal fiind ciupercile rehidratate. Pentru că, dacă îți arunci ochii în sertarul nostru cu ingrediente ”exotice” vei găsi o sumedenie de pungi cu ciuperci deshidratate, de la gălbiorii clasici, la ciupercile mai exotice de pădure, enoki sau ”urechi de lemn”.Focaccia cu ciuperci și cimbru

Focaccia cu ciuperci și cimbruFocaccia cu ciuperci și cimbru

Da, recunosc, ne plac ciupercile foarte mult, perisabilitatea lor fiind cea care ne-a convins să optăm și pentru variantele deshidratate pe care le am mereu la îndemână și pe care le folosesc ori de câte ori ni se face poftă de ceva bun și nu avem timp de trecut pe la magazin. Mai ales că tot ce trebuie să faci e să le pui în apă clocotită, să le ții 40 de minute la rehidratat și apoi le poți folosi fix așa cum ai face-o cu ciupercile proaspete.

Cam cum am procedat și eu în prepararea uneia dintre cele mai gustoase și interesante focaccia.

Focaccia cu ciuperci și cimbru uscat

Ingrediente

*făină

*1 pliculeț de drojdie

*1 linguriță de sare

*cimbru uscat

*4 linguri ulei de măsline

*apă clocotită

*1 lingură de ciuperci uscate (eu am folosit gălbiori)

*sare de mare grunjoasă pentru a presăra pe focaccia la final

*cimbru pentru presărat pe focaccia

Preparare

1.Pune ciupercile uscate într-un bol, toarnă peste ele apă clocotită și lasă-le 40 de minute să se rehidrateze

Focaccia cu ciuperci și cimbruFocaccia cu ciuperci și cimbruFocaccia cu ciuperci și cimbruFocaccia cu ciuperci și cimbruFocaccia cu ciuperci și cimbru

2.După ce ciupercile s-au hidratat pregătește focaccia ca în video-ul alăturat, punând în făină, pe lângă drojdie și 1 linguriță de sare, 1 linguriță de cimbru uscat și ciupercile rehidratate tocate mărunt. Totodată, în locul apei călduțe la formarea aluatului folosește apa în care s-au rehidratat ciupercile.

3.După ce focaccia a crescut, ai aplatizat-o, ai pus-o în tavă și i-ai făcut gropițele, unge-o bine cu ulei de măsline, apoi ”pudreaz-o” cu sare de mare nu foarte fină, cu vreo 2 ciupercuțe uscate tocate foarte fin cu ajutorul unui cuțit foarte bine ascuțit și cu cimbru uscat.

Focaccia cu ciuperci și cimbruFocaccia cu ciuperci și cimbru

4.Dă focaccia la cuptor, la 200 de grade (temperatură medie la cuptoarele pe gaz), 30 de minute, până se rumenește. Apoi savureaz-o 🙂

Focaccia cu ciuperci și cimbru

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 2 ratings

About Chef

Related Recipes