Cele mai noi articole din revistă

Fricassee de ciuperci sălbatice relaxate pe ”polenta”


advertisement

Vineri seară am fost pe la Carrefour și, ca de obicei, am ajuns și la raionul de legume și fructe. Nu ne-am gândit să luăm ceva sofisticat sau cine știe ce legumă, ci doar niște banane. Totul părea normal pe acolo, până când l-am văzut pe Lau întorcându-se spre mine cu ochii mari.

19a1a2a
”Oaaaaaaai – m-am gândit imediat – au adus ciuperci interesante!!!!” și, pentru că așa a și fost, nimic n-a mai contat după aceea.

Într-adevăr, la ciuperci am găsit niște frumuseți care se încadrează cu ușurință la capitolul ”creaturi apărute imediat după ploaie”, pe unele însă nevăzându-le și negustându-le – până acum – niciodată.
Hmmm. Și da, asta am făcut. Am cumpărat o caserolă cu ciuperci sălbatice fără să mai țin cont de preț (care a fost destul de mare), însă raritatea momentului și a ingredientelor merita, zic eu. Însă nu m-am oprit aici. Nu. Pentru că după ce am stat și m-am gândit puțin am luat și o pungă cu ciuperci exotice, deshidratate, tocmai pentru a le avea acolo, în universul meu dedicat gustului, gătitului și mâncării.

4a21a

5a
Ciupercile alea mi-au făcut ziua mai interesantă, iar sâmbătă am luat prânzul mai devreme. De dimineață (oricât de ciudat ar suna) cu un fricassee de ciuperci gătite în vin și așezate frumos pe un strat de polenta (asta ca să folosesc un termen mai elegant în loc de mămăligă).

9a13a15a22a20a
PS. Partea bună la rețeta asta este că, dacă untul este înlocuit cu ulei de măsline (de exemplu) preparatul poate fi folosit foarte bine și ca rețetă de post.

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri