Încălzește-te cu o supă cremă de morcovi ruptă din...soare

Încălzește-te cu o supă cremă de morcovi ruptă din…soare

Mai e un pas mic până la prima zi de primăvară, însă prognoza meteo nu arată că vom avea parte de o vreme excelentă. Nu afară, cel puțin :). Asta nu înseamnă, însă, că nu ne putem bucura de vreme însorită la noi acasă, în bucătăriile și la mesele noastre, cu o supă ruptă din soare.

Asta nu din cauză că ar fi fierbinte, ci din pricina culorii ei spectaculoase, care te trimite imediat într-o lume aromată și însorită. Pentru că morcovul, care este personajul principal al supei noastre fără carne e, aici, sufletul pereche al ghimbirului care îl însoțește.

supa

Încălzește-te cu o supă cremă de morcovi ruptă din...soare

 

Încălzește-te cu o supă cremă de morcovi ruptă din...soareO supă aromată, dulce-acrișoară, însorită și optimistă, numai bună de încercat în week-end, cu doar câteva zile înainte de prima Babă a anului :).

Supă cremă de morcov

Ingrediente:

*5 morcovi

*1 ceapă mică

*1 cubuleț de unt

*1 bucățică de ghimbir proaspăt

*1 cartof mijlociu

*2 fire de apio

*sare, piper

*supă de pui sau apă

*zeamă de lămâie

*smântână sau, dacă vrei ca mâncarea ta să nu fie atât de grasă, iaurt grecesc, cremos

Încălzește-te cu o supă cremă de morcovi ruptă din...soare

Pregătire

1.Curăță morcovii și taie-i felii cât mai subțiri

2.Curăță cartoful și ceapa și toacă-le mărunt (cu cât legumele sunt mai mărunte, cu atât vor fierbe mai repede)

3.Curăță bucățica de ghimbir și toac-o și pe ea

4.Într-o oală de supă topește untul, iar apoi adaugă legumele și ghimbirul, în afară de cartofi. Sotează-le la foc mediu.

5.Când legumele s-au sotat adaugă supa de pui sau apa până acoperă bine legumele și lasă totul la fiert, la foc mediu, aproximativ 5 minute

6. După 5 minute pune și cartoful în oală și mai lasă la fiert aproximativ 5 minute, până fierbe cartoful

15

7. Ia un blender de mână și transformă supa de legume în cremă, după care e momentul să o condimentezi cu sare, piper, iaurt grecesc (sau smântână), trei stropi de zeamă de lămâie, dar, în general, după gust.

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

About Chef

Related Recipes