Cele mai noi articole din revistă

Light&Fast: Salată cu seminţe şi ou poşat, gata în 5 minute


advertisement

Dacă nu obişnuieşti să mănânci cereale la micul dejun (atât eu, cât şi Lau ne încadrăm în această categorie a „nemâncătorilor” de cereale şi dulciuri la prima oră din zi) cel mai rapid, scurt, la obiect şi sănătos mic dejun se dovedeşte a fi salata. Frunzele singure într-o farfurie, roşiile sau castraveţii ( o variantă atât de populară printre români) nu reprezintă singurele variante de salate din lume, la fel cum se întâmplă, de altfel şi cu salatele Nicoise, Cesar şi altele la fel de cunoscute.

salata

1aO salată poate fi o variantă sănătoasă, rapidă, bogată, consistentă şi foarte interesantă, la orice masă, eu consumând-o de foarte multe ori la micul dejun. Cel mai mult îmi plac pungile cu mixuri din supermarketuri şi hypermarketuri, al căror stoc de acasă îl refac constant. Pentru că îmi place diversitatea şi să am în farfurie diverse gusturi şi texturi, mai obişnuiesc să ţin în frigider spanac tânăr sau de la piaţă, pungi cu rucola, salată iceberg şi ori de câte ori am de făcut o salată le combin pe toate, făcându-mi propriul mix, mai bun ca preţ decât mixurile luate de-a gata. Şi pentru a face salata mai interesantă, obişnuiesc să rad peste frunze ţelină şi morcovi sau alte rădăcinoase pe care le am acasă, să pun porumb sau fasole de la conservă.

3a2a

În materie de salată, posibilităţile sunt nenumărate, iar  verdeţurile şi crudităţile se combină cu succes cu tofu (dacă te afli în perioada de post), pui, ou prăjit, poşat sau fiert în coajă, cu fâşii de caşcaval feliat, cubuleţe de caşcaval şi orice brânză îţi place, cu brânză moale sau mozzarela, gustul încheindu-se magistral cu parmezan ras şi cu seminţe de diverse feluri „prăjite” uscat, într-o tigaie în care n-ai pus niciun strop de ulei. Sau, de vrei ceva mai decadent, cu germeni de diferite feluri sau crutoane din lipie.

O salată poate fi o masă completă sau o gustare care nu numai că îţi potoleşte foamea (pentru că legumele şi verdeţurile se digeră mai greu decât supa), dar îţi asigură un surplus de energie şi vitamine de care organismul are mare nevoie în perioada rece.

4a-37a

P.S. Salatele mele se dovedesc a fi foarte bune (n-o spun eu, ci cei care le-au gustat). Acest lucru este posibil din pricina unui ingredient „secret”, un condiment pe care l-am descoperit cu mulţi ani în urmă în Germania şi pe care l-am găsit recent şi la noi, la Carrefour, în raionul de produse internaţionale. Este forba despre sosul Maggy, care îi dă salatei un gust cu totul special greu de redat în alt fel. Cantitatea de sos Maggy pe care o folosesc într-o salată mare, alături de sare, ulei de măsline extravirgin şi zeamă de lămâie, este echivalentul unei linguriţe.

 

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

  • Persoane : 2
  • Porții : 2

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri