Cele mai noi articole din revistă

O altfel de pizza. Poți să-i reziști?


advertisement

Pizza este una dintre cele mai comandate, gătite, degustate și savurate feluri de mâncare din lume. Nu știu ce au făcut italienii cu plăcinta lor plată, dar au reușit să înnebunească o planetă întreagă cu cea mai simplă dintre creații. În materie de gust, pizza poate îmbrăca o multitudine de forme, însă, indiferent cum ai suci-o și învârti-o, ea rămâne la fel de gustoasă. Tocmai de aceea, este o alegere naturală și normală când vrei să gătești ceva special pentru întreaga familie. Mai ales dacă îi lași pe cei mici să lucreze la propria creație.

O altfel de pizza. Poți să-i reziști?

 

O altfel de pizza. Poți să-i reziști?Dacă ar fi să facem un exercițiu simplu de imaginație, am închide ochii și am încerca să ne imaginăm o pizza, imediat în minte ne apare imaginea plată și crocantă a unui blat subțire, cu crustă, brânză topită, sos de roșii și diverse toppinguri. Ce vă propun eu azi, pentru prânzul interesant de duminică sau pentru un festin alături de prieteni, deși are gust de pizza, nu arată la fel. Ci cu muuuult mai bine. Pentru că în momentul în care am văzut varianta asta de pizza la The Kitchn , n-am mai avut stare până n-am încercat-o, în felul meu, și la mine în bucătărie.

O altfel de pizza. Poți să-i reziști?

 

O altfel de pizza. Poți să-i reziști?

O altfel de pizza. Poți să-i reziști?Totodată, dacă vă place pizza, vă recomand să o încercați. Vă garantez că vă va plăcea la nebunie 🙂 Mai ales că preparatul din povestea noastră constă în ”gogoloaie” din aluat de pizza, pline de brânză, cu un topping crocant și cu o bază înmuiată în sosul de roșii, usturoi și ierburi mediteraneene. Mmmmmmmmm

O altfel de pizza

Ingrediente pentru aluat:

*aproximativ 200 grame de făină albă de grâu

*1 linguriță de sare

*1 lingură de ierburi de Provence (sau oregano uscat)

*1 lingură de ulei de măsline

*apă călduță cât cuprinde

*1 pliculeț de drojdie uscată

O altfel de pizza. Poți să-i reziști?

Pentru sos și ”topping”

*1 conservă de roșii cubulețe

*1 vârf de cuțit de anșoa (opțional)

*3 căței de usturoi

*busuioc, cimbru, sare, piper și 1 lingriță rasă de zahăr brun (pentru că roșiile de la conservă sunt mai acre)

*cașcaval ras

*cașcaval tăiat cubulețe

*salam uscat

*ulei de măsline

Preparare

1.Prima dată pregătește un aluat din toate ingredientele și lasă-l la dospit cel puțin o jumătate de oră

2.Între timp, într-o tigaie mare sau un vas pe care-l poți da, apoi, la cuptor, pregătește sosul, la foc mic.

3.Toacă usturoiul mărunt și pune-l în vas, în 2 linguri de ulei de măsline împreună cu anșoa. Lasă să se înmoaie, dar ai grijă să nu se ardă.

O altfel de pizza. Poți să-i reziști?

4. Adaugă peste usturoi și anșoa sosul de roșii, și lasă-l să fiarbă la foc foarte mic. Condimentează-l cu cimbru, busuioc, sare, piper, o linguriță de zahăr dacă ți se pare că e prea acru și, eventual, dacă îl vrei mai picant cu câțiva fulgi de chilli. Oprește focul și ocupă-te de aluat

O altfel de pizza. Poți să-i reziști?

 

O altfel de pizza. Poți să-i reziști?5. Rupe bila de aluat în două și fă din fiecare în parte câte o sfoară potrivită ca grosime. Cu un cuțit, taie sfoara de aluat în felii de aproximativ 3-4 cm.

O altfel de pizza. Poți să-i reziști?

4.Întinde fiecare felie de aluat, până când îți rezultă niște turtițe subțiri. Pune câte un cubuleț de cașcaval în mijlocul lor și închide turtițele, transformându-le într-o bilă. Repetă operațiunea până când ai suficiente bile pentru a umple vasul cu sos

O altfel de pizza. Poți să-i reziști?

 

O altfel de pizza. Poți să-i reziști?

O altfel de pizza. Poți să-i reziști?5. Taie salamul uscat în felii subțiri

O altfel de pizza. Poți să-i reziști?

6. Pune bilele de aluat cu brânză în vasul pe care îl vei da, apoi, la cuptor, dar lasă spațiu între ele pentru că vor crește în cuptor.

O altfel de pizza. Poți să-i reziști?

7. Plasează câte o feliuță de salam între bilele de aluat, unge bilele cu ulei de măsline, apoi pune peste tot, pe deasupra lor cașcavalul ras.

O altfel de pizza. Poți să-i reziști?

 

O altfel de pizza. Poți să-i reziști?

 

O altfel de pizza. Poți să-i reziști?8. Dă vasul cu pizza la cuptor, la 190 de grade (foc mic la cuptoarele pe gaz) pentru aproximativ 30 de minute până când se coace aluatul și se rumenește brânza.

O altfel de pizza. Poți să-i reziști?

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri