Cele mai noi articole din revistă

Omletă fină cu praz și feta


advertisement

”Mmmmmmmmmm”… ”Wow!”… ”Minunat!”… ”Extraordinar” sunt exclamațiile pe care le vei primi, cu siguranță, de la toți cei care vor gusta această omletă preparată de tine. Nu vreau să mă laud. Nici nu-mi place să o fac. Însă…..Preparatul acesta pe care l-am pregătit cu ouă de casă galbene și frumoase, este minunat.

Ca o persoană ”născută și crescută” în Transilvania, până spre vârsta maturității n-am pus gura pe praz. Nici nu știu de ce ai mei n-au cumpărat și nici nu-mi amintesc să-l fi văzut prin piețe. Drept e că nici nu m-am uitat. Odată ce am avut banii mei și m-a lovit ”povestea” asta cu gătitul, am cumpărat praz. L-am gătit, l-am gustat și mi-a plăcut așa că, de atunci l-am tot cumpărat. Și l-am tot gătit. Of course.

Omletă fină cu praz și fetaOmletă fină cu praz și fetaOmletă fină cu praz și feta

Am făcut și supă din el. Supă cremă. L-am pus și la salate. Și, dacă-mi amintesc bine, cu ceva vreme bună în urmă, am pregătit niște praz cu cârnați. Nu-mi mai amintesc cum au ieșit, dar, presupun că bine, dacă nu m-am oprit din gătit când am avut ocazia. Pentru că acum nu mai am nicio șansă să mă las. Așa de mult îmi place.

Omletă fină cu praz și fetaOmletă fină cu praz și feta

Așadar, azi am pregătit o omletă minunată de primăvară, care se îmbină perfect cu aspectul atât de viu, de frumos și de drag al grădinii noastre. Cea în care, pe lângă plantele perene, legumele care au pornit a mustăci la soare, pe lângă vișinul cel plin de flori și cireșul de un an care acum două zile și-a deschis prima floare din viața lui, am pornit a planta și plante anuale. Așa, ca să ne bucurăm și mai mult de această perioadă minunată a anului.

Omletă fină cu praz și feta

Omletă fină cu praz și feta

Ingrediente (pentru 2 persoane):

*2 căței de usturoi sau 2 fire de usturoi verde

*1/4 de praz

*4 ouă (câte 2 ouă pentru fiecare persoană)

*2 cubulețe de unt

*2 lingurițe de ulei de măsline

*20 de grame de feta sau telemea

*cimbru uscat

Omletă fină cu praz și feta

Mai ai nevoie de:

*o tigaie antiaderentă nici prea mare, nici prea mică

*1 capac suficient de mare încât să acopere tigaia

Preparare

1.Taie prazul felii cât mai subțiri și toacă mărunt usturoiul

2.Dacă vrei să pregătești omlete nu doar gustoase, ci și foarte arătoase, prepară porții individuale pentru fiecare persoană, în parte. Adică, nu fă o omletă mare din toate ouăle și o imparți, apoi, la numărul de persoane.

Omletă fină cu praz și feta

3.Sparge 2 ouă într-un vas și bate-le bine, cu puțină sare și piper negru

4.Pune tigaia la foc mediu spre mic, încinge-o puțin, după care adaugă 1 cubuleț de unt și 1 linguriță de ulei (facem asta pentru ca untul să nu se ardă)

Omletă fină cu praz și feta

5.Când untul s-a topit, adaugă jumătate din cantitatea de praz și din usturoiul tocat (cealaltă jumătate o păstrăm pentru omleta următoare 🙂 ). Lasă la sotat în jur de 15-20 de secunde, la foc mediu spre mic

6.Când prazul și usturoiul s-au înmuiat, pune peste ele, în tigaie, ouăle bătute. Amestecă încet ouăle, pentru ca prazul să fie distribuit uniform în omletă.

Omletă fină cu praz și feta

7.Când observi că omleta începe să se închege mai bine, presară peste ea jumătate din cantitatea de feta, dă focul la minim, pune capacul peste tigaie și lasă să se topească brânza cam o jumătate de minut.

Omletă fină cu praz și feta

8. În felul acesta îți va rezulta o omletă cremoasă, nearsă, care va semăna foarte mult cu pizza.

Omletă fină cu praz și fetaOmletă fină cu praz și feta9.După ce omleta s-a închegat scoate-o cu grijă din tigaie, pe o farfurie, presar-o cu cimbru uscat, treci la omleta următoare și savurează, apoi, totul, cu o salată de frunze verzi 🙂

SFAT:  Dacă vrei ca omleta să capete un aspect și mai decadent, înlocuiește brânza feta cu cașcaval ras sau cu brânză cheddar rasă. Dacă o vrei puțin mai rustică, folosește brânză de burduf, iar dacă o vrei dietetică, înlocuiește feta cu brânză de capră. În orice variantă omleta aceasta e perfectă.

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri