Cele mai noi articole din revistă

Quiche de primăvară cu spanac, ceapă verde și telemea


advertisement

Deși cu multă vreme în urmă mă întristam când vremea nu era așa cum aș fi vrut eu să fie, am realizat că nu există prostie mai mare decât să las ploaia sau ninsoarea ori frigul să-mi influențeze starea de spirit. Asupra vremii nu avem nicio influență, așa că, cel mai bine ar fi – mi-am spus în momentul revelației – să mă supăr pentru lucruri pe care le pot controla. Și pe care nu le fac așa cum trebuie. Așa că de-atunci nu mi-am mai bătut capul cu vremea.

Până anul ăsta.

Pentru că nu știu – poate nu-mi amintesc eu – să-mi fost în ultimii ani atât de dor de primăvară. De vremea bună și de primele semne de viață din grădină.

Quiche de primăvară cu spanac, ceapă verde și telemeaQuiche de primăvară cu spanac, ceapă verde și telemeaQuiche de primăvară cu spanac, ceapă verde și telemeaQuiche de primăvară cu spanac, ceapă verde și telemeaQuiche de primăvară cu spanac, ceapă verde și telemea

Și din cauză că, în sfârșit, martie și primăvara au ajuns în calendarele noastre, îmi place să mă bucur de anotimpul abia mijit cu toate simțurile, unul dintre acestea fiind simțul…gătitului :)))). Nu există așa ceva în cărțile de știință sau medicină. Dar acest simț e prezent la mine ”pe planetă”, motiv pentru care, abia am așteptat să pun la treabă ideea aia care mi-a venit ieri, influențată fiind de aluatul fraged pe care-l aveam în frigider.

Așa a luat naștere cea mai bună tartă sărată – quiche – pe care am mâncat-o în viața mea și pe care vă invit să o încercați și voi acompaniată de o salată din frunze de spanac tânăr, rucola și câteva feliuțe fine de ridichi.

Quiche de primăvară cu spanac, ceapă verde și telemea

Quiche de primăvară cu spanac, ceapă verde și telemea

Quiche cu spanac, ceapă verde și telemea

Ingrediente

*o bilă de aluat fraged

*4 ouă

*4 linguri de smântână

*1/4 de pahar de lapte

*aproximativ 1 lingură zeamă de lămâie

*sare, piper negru

*telemea mai puțin sărată

*un bol mijlociu cu frunze de spanac

*2 fire de ceapă verde

*3 căței de usturoi

Quiche de primăvară cu spanac, ceapă verde și telemea

Quiche de primăvară cu spanac, ceapă verde și telemeaPreparare:

1.Scoate aluatul din frigider și întinde-l, cu un făcăleț, într-o foaie cât mai subțire. Cu cât mai subțire, cu atât mai bine. Întinde-l într-o tavă de tartă și împunge-l apoi cu furculița în cât mai multe locuri, pe fundul tăvii. Dă-l la frigider pentru 30 de minute.

Quiche de primăvară cu spanac, ceapă verde și telemea

2. Dă drumul  cuptorului la 200 de grade – foc mediu la cuptoarele pe gaz

3. Toacă ceapa și usturoiul și sotează-le aproximativ un minut într-o tigaie, la foc iute, cu o lingură de ulei. Adaugă frunzele de spanac peste ceapă și usturoi și amestecă până când se înmoaie puțin (cam un minut). Sărează, piperează, amestecă și ia de pe foc

 

4. Într-un bol mai mare amestecă ouăle, smântâna, laptele, sarea, piperul și cam o lingură de zeamă de lămâie. Bate totul bine, apoi gustă și mai adaugă condimente dacă e cazul

5. Scoate tava cu aluat din frigider și imediat pune-o în cuptor, la 200 de grade, pentru aproximativ 20 de minute.

Quiche de primăvară cu spanac, ceapă verde și telemea

6. După 20 de minute scoate tava cu baza tartei din cuptor și adaugă umplutura: spanacul cu ceapa și usturoiul sotate, telemeaua ruptă cu mâna și apoi lichidul cu ouă bătute.

Quiche de primăvară cu spanac, ceapă verde și telemeaQuiche de primăvară cu spanac, ceapă verde și telemeaQuiche de primăvară cu spanac, ceapă verde și telemea

Quiche de primăvară cu spanac, ceapă verde și telemea7. Dă din nou la cuptor pentru 30 de minute la aceeași temperatură și, după ce s-a copt, lasă tarta să se răcească puțin înainte de a o scoate din formă. Înainte de a o servi orneaz-o cu felii foarte fine din codița cepei verzi 🙂

Quiche de primăvară cu spanac, ceapă verde și telemeaQuiche de primăvară cu spanac, ceapă verde și telemea

Quiche-ul acesta e incredibil de bun cu cel mai autentic gust de primăvară 🙂

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri