Cele mai noi articole din revistă

Salată cu ou, avocado, spanac tânăr și rucola


advertisement

Azi toată ziua am umblat brambura. Nu chiar de la prima oră, însă suficient încât să ne apuce înserarea pe străzi și pe la magazine. Printre lucrurile cu care ne-am întors acasă – o sumedenie de legume, lămâi, banane, mixuri de semințe și nuci, conserve de năut, ouă de găină și de prepeliță, am avut și două plăntuțe comestibile. Un cimbru și o lămâiță deja mărișoare, care vor ajunge în grădina noastră după ce se va mai încălzi puțin.

Salată cu ou, avocado, spanac tânăr și rucolaSalată cu ou, avocado, spanac tânăr și rucola

Anyway, nu despre cumpărăturile noastre am vrut să vorbesc în seara asta, ci despre salata pe care am mâncat-o azi, la prânz, împreună cu Lau.

Am decis să postez o salată, pentru că am observat că au cam lipsit de pe site în ultima vreme. Și nu din pricină că n-aș fi pregătit (Aoleu!).

Dar nu vă mai plictisesc, așa că….

Salată cu ou, avocado, spanac tânăr și rucolaSalată cu ou, avocado, spanac tânăr și rucola

Salată cu ou, avocado, spanac tânăr și rucola

Ingrediente

*1 bol mic de frunze de spanac

*1 bol mic de rucola

*1 ou fiert tare

*1 avocado

*1 linguriță semințe de susan rumenite uscat într-o tigaie, la foc iute (ai grijă să nu le arzi, că vor deveni amare)

*1 lingură ulei de măsline extravirgin

*puțină sare

*zeamă de lămâie

*1 lingură sos de soia

*câteva feliuțe de ardei capia pentru ornat

Salată cu ou, avocado, spanac tânăr și rucola

Pregătire

1.Pune frunzele într-un bol, scoate avocado-ul din coajă cu ajutorul unei linguri – după ce ai scos sâmburele – taie miezul felii subțirele și pune-l peste frunze.

2.Fă un sos din sare, zeama de lămâie, uleiul de măsline și sosul de soia (cantitățile depind de gustul tău) și toarnă jumătate peste frunze. Amestecă totul

3. Taie oul în 4, pune-l în salată – nu amesteca pentru că se rupe și se strică aspectul – și presară peste semințele de susan.

4. Adaugă în salată restul sosului, apoi ornează cu feliuțele de ardei

5. Și savurează 🙂

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

  • Persoane : 2
  • Porții : 2
  • Persoane : 2
  • Porții : 2

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri