Cele mai noi articole din revistă

Sănătate pură: Smoothie cu banane, goji şi zmeură


advertisement

De dimineaţă am plecat la „vânătoare”. Nu de căprioare, ci de fructe. Pentru că tânăra noastră grădină ne-a binecuvântat, încă din primul ei an, cu zmeură (galbenă şi roşie) şi goji.

Privind în urmă, 2013 s-a dovedit a fi un an bun pentru noi. Greu, extrem de greu (uneori de-a dreptul insuportabil), dar a fost cel care ne-a adus casa la care visam. Casa, pe care am cumpărat-o într-o stare jalnică avea şi spaţiu, însă în 2013, curtea şi „grădina” constau într-un amărât de pătrăţel de pământ lăsat liber, restul fiind acoperit de coteţe, garaje, borduri şi betoane.

Decişi fiind să transformăm curtea într-o grădină veritabilă, anul acesta am pornit devreme şi la sfârşitul lui aprilie ne puteam lăuda cu garaje, coteţe şi betoane în minus, cu un gard din cărămidă reciclată, în stil mediteranean şi cu pământ de lucrat, în plus.

Aşa că ne-am făcut de lucru. Şi pe lângă clematite, trandafiri căţărători, un liliac tânăr, o glicină care acum a înnebunit şi creşte ca o zăpăcită, pe lângă tufe de mentă (de două feluri), busuioc, salvie, lavandă şi alte minuni parfumate, am creat şi o mică grădină de … fructe şi legume.

Legume mai avem – câteva, ce-i drept, pentru că pe majoritatea le-am mâncat – însă fructele continuă să se coacă. Nu în cantităţi de piaţă, care să ne dea pe spate, însă, la fel cum s-a întâmplat cu castraveţii în vara asta, rujii de zmeură (avem trei la număr) şi goji-ul ne aşteaptă în fiecare dimineaţă cu ceva bun.

Acesta a fost şi motivul pentru care, visând la un mic-dejun uşor şi sănătos, înnebunită după smoothie cu iaurt, miere de albine, banane şi alte fructe, am dat iama în grădină.

Şi acum trebuie să vă arăt şi vouă ce-a ieşit

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

  • Persoane : 2
  • Porții : 2
  • Persoane : 2
  • Porții : 2

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri