Cele mai noi articole din revistă

Smoothie de Crăciun cu merişoare, mandarine, banane şi scorţişoară


advertisement

Sibiul e scăldat în soare, astăzi, cerul ireal de albastru pentru o zi de iarnă şi lumina aurie aruncând o aură binefăcătoare peste oraş. Peste noi, toţi. Eu m-am trezit de cu dimineaţă cu chef de gătit. Şi pentru că în casă nu mai aveam decât o felie de pâine de secară aproape uscată, am decis să fac repede, repejor, o foccacia cu roşii uscate la soare. N-a fost nevoie, pentru asta, decât de vreo 60 de minute (30 de minute pentru dospitul aluatului şi alte 30 de minute pentru coptul pâinicii), iar între timp, pentru a ne înveseli, am pregătit o ciorbă de salată, aşa cum o pregătea bunica de la Mihăileni.

holiday table1a

Fără slănină, însă, pentru că ea obişnuia (lucru pe care eu nu-l fac) să taie creste câteva feliuţe de slănină, să le prăjească în propria grăsime în tigaie şi să spargă – apoi – peste ele ouăle, făcând o „păpăradă” (omletă) de toată frumuseţea, pe care o îmbăia, apoi, în ciorba de salată.

Îmi place nespus perioada aceasta a anului. E adevărat, mi-aş dori puţină zăpadă, dar nu vreau să las să treacă pe lângă mine nicio zi fără să mă bucur de ea. Cu toată inima. Cu treaba am rămas, puţin, în urmă :), pentru că deşi bradul e împodobit deja de aproape o lună, n-am gătit încă nimic special pentru masa de sărbătoare.

5a3a6a

Însă… dacă stau bine să mă gândesc… La noi în casă fiecare zi e una specială. Mâncarea, la fel. Aşa că deşi voi pregăti ceva bun, bun de Crăciun (m-am gândit la curcan umplut, cu sos de merişoare) ca fel principal, tratez, cel puţin din punct de vedere culinar, fiecare zi, ca pe una cu totul şi cu totul deosebită.
De aceea de dimineaţă, între supe şi foccacia, mi-am pregătit un smoothie cu gust bun de sărbătoare, în care am îmbinat toate bunătăţile de sezon (mandarine, banane, merişoare confiate, miere şi scoţişoară) şi care a ieşit fabulos. De aceea îl împart cu voi 🙂

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

  • Persoane : 12
  • Porții : 12
  • Timp de gătire : 30 Min
  • Persoane : 2
  • Porții : 2
  • Timp de gătire : 3 Min
  • Persoane : 6
  • Porții : 3
  • Porții : 1

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri