Cele mai noi articole din revistă

Supă – cremă de sparanghel cu gust de primăvară


advertisement

Tocmai când unii dintre cunoscuţii mei se gândeau deja că a venit primăvara, iarna a ţinut morţiş să ne arate că nu se dă dusă prea curând. Eh, în ciuda vremii călduţe din ultimele zile, recunosc, nu m-am lăsat sedusă de gândul primăverii. Nicio secundă.

2

Ştiu prea bine cât de capricioasă e luna februarie şi cât de geroasă se poate dovedi. Dar, mai ales, ştiu cât de înşelătoare pot fi ultimele zile de ianuarie .

1

Să spunem, deci, că nu m-am lăsat deloc păcălită. Şi de ce m-aş lăsa când îmi place atât de mult vremea asta. Iarna e frumoasă tocmai pentru că dă profunzime şi mult mai multă căldură oricărui interior. Indiferent că vorbim despre bucătărie, cameră de zi sau dormitor, de o cafenea clasică sau modernă, de un restaurant sau magazin. În lunile acestea, reci, fiecare încăpere este mai interesantă şi fiecare lumină oricât de difuză ar fi, primeşte un gust bun, de mister.

Nu, nu m-am lăsat păcălită şi sedusă de gândul primăverii, dar… mi-am amintit de ea. De zilele infinit mai lungi, de aerul dulce şi parfumat de pământul reavăn, de cireşii şi merii înfloriţi.

57

Acesta e şi motivul pentru care, într-unul dintre drumurile noastre la supermarket, ne-am întors acasă cu un borcan cu sparanghel alb, conservat. Şi, pentru a ne aminti şi mai bine de gustul lunii mai (sezonul sparanghelului), azi am preparat o supă cremă bogată, albă, pudrată cu puţin piper alb şi cu nucşoară.

121015

Oh…şi apoi, am savurat-o pe îndelete

PS. Dar am făcut şi poze (cam proaste, ce-i drept, că n-am avut lumină bună, dar…..)

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

  • Persoane : 2
  • Porții : 2
  • Timp de gătire : 20 Min
  • Persoane : 4
  • Porții : 4
  • Timp de gătire : 30 Min
  • Persoane : 2
  • Porții : 2
  • Timp de gătire : 15 Min
  • Persoane : 2
  • Porții : 2
  • Timp de gătire : 20 Min
  • Persoane : 4
  • Porții : 4
  • Timp de gătire : 20 Min
  • Porții : 4

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri