Supă picantă cu tăiței, de inspirație asiatică

Supă picantă cu tăiței, de inspirație asiatică

Ador mâncarea asiatică. Și cel mai mult îmi place la ea faptul că e întru totul diferită de preparatele noastre, europene. Avem și noi bunătățile noastre. Nu poate spune nimeni nimic rău despre ele. Însă faptul că ASIA e atât de departe și mai greu accesibilă decât Europa, de exemplu, face mâncarea de acolo să fie și mai interesantă.

Supă picantă cu tăiței, de inspirație asiatică

Supă picantă cu tăiței, de inspirație asiatică

Supă picantă cu tăiței, de inspirație asiatică

Supă picantă cu tăiței, de inspirație asiatică

Ca să nu mai spun că e minunat echilibrul acela magic și subtil dintre dulce, acru, sărat și umami. Pentru că umami, gustul bogat ușor sărat specific sosului de soia, este cel care își găsește din plin locul în această supă de inspirație asiatică, ușor picantă pe care o poți face în 20 de minute.

Supă picantă cu soba noodles de inspirație asiatică

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură de tăiței soba (se găsesc la Carrefour, la raionul de produse internaționale), dar poți folosi și tăiței de orez sau obișnuiți
  • 1/2 de lingură oțet de orez (se poate cumpăra de la hypermarket)
  • 1 ardei
  • ouă de prepeliță – câte unul pentru fiecare farfurie (dar poți folosi și ouă de găină)
  • 1 morcov mare
  • 2 linguri de sos teriyaki (se găsește la Carrefour), dar dacă nu ai, poți pune în supă o linguriță de zahăr brun
  • 4 linguri de sos de soia
  • 1 lingură de făină de tapioca (se poate cumpăra de la magazinele naturiste) sau, dacă n-ai, poți folosi amidon sau nimic 🙂
  • 1 lingură de ulei
  • un vârf de cuțit de fulgi de chilli
  • puțină sare

Supă picantă cu tăiței, de inspirație asiatică

Supă picantă cu tăiței, de inspirație asiatică

Supă picantă cu tăiței, de inspirație asiatică

Preparare:

  1. Pune tăițeii la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj
  2. Taie toate legumele bastonașe cât mai fine
  3. Pune cratița de supă la foc, cu o lingură de ulei vegetal
  4. Când uleiul s-a încins adaugă toate legumele. Lasă-le să se soteze pentru aproximativ 10 secunde, apoi adaugă apa cât să acopere de două ori nivelul legumelor
  5. Dizolvă făina de tapioca în apă și adaug-o în supă (ea îi va da consistență și o va îngroșa în modul acela atât de… asiatic)
  6. Lasă la fiert, la foc mijlociu până când legumele sunt aproape moi
  7. Pune și ouăle la fiert
  8. După ce legumele s-au gătit, adaugă sosul teriyaki, sosul de soia, fulgii de chilli  și oțetul de orez. Gustă și, dacă e nevoie, adaugă puțină sare. Potrivește toate gusturile.
  9. Pune pastele în boluri, împărțindu-le în cantități egale. Adaugă supa de legume și un ou tăiat în jumătate, deasupra.

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

About Chef

Related Recipes