Rețete de Paști

Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare de mare

Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare de mare

5 of 5

Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele – pasiunea și curiozitatea imense față de ele – au fost cele care m-au adus în fața plitei, aragazului și a...

Get Recipe

Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu ulei de măsline

Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu ulei de măsline

5 of 5

Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe așa cum mi-l imaginam înainte să-l cunosc. Și mărturisesc că am fost surprinsă de întortocheala lui. De încovoiere. Dar, probabil...

Get Recipe

Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare

Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare

5 of 5

Nu se știe exact cine au fost cei care au inventat primul Quiche Lorraine (mama quiche-urilor). Germanii sau francezii. Cert este că, după cum îi spune și numele, tarta s-a...

Get Recipe

Sofisticat: Risotto cu șofran

Sofisticat: Risotto cu șofran

5 of 5

Pentru că n-o să mai mâncăm multă vreme în stilul COVID, adică în izolare, poate cineva își va dori să sărbătoarească acest moment. În acest sens, nimic nu pare mai...

Get Recipe

Pizza cu blat de mămăligă cu brânză și ouă de prepeliță

Pizza cu blat de mămăligă cu brânză și ouă de prepeliță

5 of 5

Pizza cu blat de mămăligă nu va avea nicidecum gustul pizzei obișnuite. Ci va fi cu muuuuult mai bună. Sau, poate, doar mie mi se pare așa, nefiind cel mai...

Get Recipe

Focaccia cu roșii și dor de vară...

Focaccia cu roșii și dor de vară…

4.8 of 5

Vremea minunată din ultima vreme a venit pentru mine cu dor de vară. Cu alte cuvinte abia aștept să ne dea liber la ieșit din casă și să fug la...

Get Recipe

Mâncarea în vremea COVID: Focaccia în tavă

Mâncarea în vremea COVID: Focaccia în tavă

5 of 5

Trebuie să recunoaștem și s-o spunem pe-aia dreaptă. Oricâtă mămăligă am mânca în țara asta, fără pâine nu se poate. N-o spun eu, ci lipsa drojdiei din magazine. Pentru că...

Get Recipe

Sofisticat: Quiche cu broccoli și brânză Gouda

Sofisticat: Quiche cu broccoli și brânză Gouda

5 of 5

Deși sună franțuzesc și sofisticat, quiche-ul, care e – de fapt – o tartă sărată, nu este chiar așa o mare filosofie. Adică, odată ce ai învățat să te descurci...

Get Recipe

Mâncarea în vremea COVID: Banana bread – ca să nu arunci bananele

Mâncarea în vremea COVID: Banana bread – ca să nu arunci bananele

5 of 5

Indiferent că suntem în carantină sau că umblăm liberi prin oraș, că e vară, iarnă, primăvară sau toamnă, bananele nemâncate vor avea porniri sinucigașe. Adică, dacă le iei galbene și...

Get Recipe

Sofisticat: Risotto cu mazăre si vin alb

Sofisticat: Risotto cu mazăre si vin alb

5 of 5

Da…știu că acum par mare specialistă în risotto, dar tot ce se vede aici nu e decât foarte mult entuziasm. Adică primul risotto pe care l-am făcut în viața mea...

Get Recipe

Khatchapuri – bărcuțe georgiene cu ou și brânză

Khatchapuri – bărcuțe georgiene cu ou și brânză

5 of 5

Dacă găsești ceva drojdie într-un sertar sau la magazin, ai niște ouă la îndemână, brânză și câteva guri flămânde de hrănit, poți merge liniștit pe mâna georgienilor. Khatchapuri, un fel...

Get Recipe

Gust de primăvară în toiul toamnei. Risotto cu sparanghel verde

Gust de primăvară în toiul toamnei. Risotto cu sparanghel verde

5 of 5

”Un fulg mirosul l-a trezit in miez de noapte, tocmai cand isi facea somnul de frumusete. cum altfel ar fi putut sa-si pastreze intacte membrele subtiri ca niste firicele de...

Get Recipe