Cum se face un ou poșat? (VIDEO)

Cum se face un ou poșat? (VIDEO)

Un ou poșat este un preparat ușor, foarte la modă, preferat de bucătăriile și restaurantele sofisticate, în diverse combinații. Oul poșat este cu mult mai sănătos decât oul ochi, prăjit, oferindu-ți satisfacție maximă, cu mai puțină grăsime și calorii.

Oul poșat nu este doar gustos, ci și foarte rapid și ușor de preparat.

Pune o oală cu apă, la fiert, la foc iute. Sparge oul într-un bol mic. Când apa atinge punctul de fierbere, redu focul până când apa va fierbe liniştit şi adaugă o lingură de oţet. Fă un vârtej în apă, cu un tel, și lasă oul să alunece, cu grijă în apa care fierbe uşor. Lasă-l să se gătească pentru aproximativ trei minute. Scoate-l cu grijă într-un bol, usucă-l tapându-l cu un şervet de hârtie şi condimentează-l.

 


-> Citește și despre Cum să gătești un ou sunny perfect, ca-n reviste <-

 

Aveți mai jos cateva rețete cu ou poșat:

, , , , , , , , , , , ,

4 Responses to Cum se face un ou poșat? (VIDEO)

  1. Ambra 14 februarie 2016 at 12:38 #

    Nu pare greu. Am tot auzit de el si acum cred ca incerc si eu :)))

  2. Elena 14 februarie 2016 at 12:49 #

    Super!

  3. Leascu Maria 14 februarie 2016 at 12:51 #

    Merita. Eu am renuntat la ochiuri prajite de cand am vazut oul posat la masterchef…

  4. GG 14 februarie 2016 at 14:14 #

    ouale posate is cele mai bune

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.