Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?

Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat a fi savurat înainte de o întâlnire, de serviciu, dimineața sau când vrei să mergi în oraș.

Adică mănânci ceapa și te închizi în casă. Însă nu e cazul să faci așa odată ce ai la îndemână ceapa caramelizată. Așa că, indiferent că o pregătești pentru un sandwich care îi va înnebuni pe cei care îl gustă, pentru quiche, altă tartă sărată, pentru supa franțuzească de ceapă sau o salată interesantă și neobișnuită, ceapa caramelizată e sofisticată, dulce și…într-un cuvânt, MINUNATĂ.

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?

Cum o pregătești perfect de fiecare dată? Cu o tigaie, foc mic, 1 cubuleț de unt și, eventual, puțin vin alb pentru niscaiva aciditate, care să echilibreze într-un mod miraculos dulceața cepei.

Procedura nu e complicată deloc, pentru că pașii sunt următorii:

1. Curăță si spală ceapa albă

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?

2. Taie ceapa în jumătate, apoi în solzi mijlocii

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?

3. Pune o tigaie la foc mediu spre mic, topește untul și adaugă ceapa

4.Las-o să se caramelizeze pentru aproximativ o jumătate de oră, până când, dacă o guști, simți că nu te poți opri din mâncat

5. Amestecă din când în când, ca să se caramelizeze pe toate părțile și, spre final, dacă vrei să o faci mai interesantă adaugă aproximativ 3 linguri de vin alb sec.

atât 🙂

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.