Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?

Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat a fi savurat înainte de o întâlnire, de serviciu, dimineața sau când vrei să mergi în oraș.

Adică mănânci ceapa și te închizi în casă. Însă nu e cazul să faci așa odată ce ai la îndemână ceapa caramelizată. Așa că, indiferent că o pregătești pentru un sandwich care îi va înnebuni pe cei care îl gustă, pentru quiche, altă tartă sărată, pentru supa franțuzească de ceapă sau o salată interesantă și neobișnuită, ceapa caramelizată e sofisticată, dulce și…într-un cuvânt, MINUNATĂ.

Cum o pregătești perfect de fiecare dată? Cu o tigaie, foc mic, 1 cubuleț de unt și, eventual, puțin vin alb pentru niscaiva aciditate, care să echilibreze într-un mod miraculos dulceața cepei.

Procedura nu e complicată deloc, pentru că pașii sunt următorii:

1. Curăță si spală ceapa albă

2. Taie ceapa în jumătate, apoi în solzi mijlocii

3. Pune o tigaie la foc mediu spre mic, topește untul și adaugă ceapa

4.Las-o să se caramelizeze pentru aproximativ o jumătate de oră, până când, dacă o guști, simți că nu te poți opri din mâncat

5. Amestecă din când în când, ca să se caramelizeze pe toate părțile și, spre final, dacă vrei să o faci mai interesantă adaugă aproximativ 3 linguri de vin alb sec.

atât 🙂

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.