Gustări
Gustările nu sunt, în niciun caz, o masă în sine. Ele constau în micile îmbucături de peste zi, care ne ajută să facem faţă foamei până când ajungem la masă. Cele mai bune gustări sunt: fructele crude, sucurile proaspăt stoarse de fructe ori legume sau smoothie-urile

Labneh (sau cum să aduci extraordinarul în viața ta)
La început au fost condimentele. Prafurile…ierburile…boabele…pudrele…poțiunile… uleiurile… De ele m-am îndrăgostit prima dată. Și după ce le-am luat – pe rând – de la magazine, bazare, piețe de condimente sau...

Rulouri cu scorțișoară din aluat pufos de iarnă
Încearcă să-ți imaginezi….. Te trezești dimineața, într-o zi leneșă de sâmbătă, deschizi ochii, adulmeci aerul… Pe sub uși, pe lângă pereți, se prelinge spre tine ceva nedeslușit, dar atât de...

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul...

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele
Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem...

Pregătește o SUPER salată, pentru un super prânz
Uneori, de fapt de cele mai multe ori, taman pe la orele prânzului când ai mai mult de muncă, nivelul energiei scade drastic, atingând un punct critic. Asta inseamnă că...

Călătorește în Grecia cu trigoanele ”Spanakopita”
Unul dintre lucrurile care-mi plac cel mai mult la Grecia – și sunt sigură că cei care au fost pe-acolo îmi dau dreptate – e mâncarea. Nu știu grecii cum...

Galette cu mere infuzate în coniac
Recunosc. Îmi place plăcinta cu mere și cred că se întâmplă asta din pricina scorțișoarei pe care o ador. Cu toate acestea, însă, ingredientele și gustul pot fi atât de...

Ouă umplute cu brânză cottage și roșii uscate la soare
După cum am spus-o și cu altă ocazie, îmi plac mult ouăle umplute. Din păcate, însă, dacă pe vremuri pate-ul din compoziție nu mă deranja deloc, acum caut mereu noi...

Lapte cu banane și puțin iaurt
Dacă te trezești cu o poftă nebună de a mânca ceva dulce sau bun dar ori nu ai pe-acasă prea multe dulciuri ori nu știi ce-ai vrea, ia în considerare...

Focaccia cu ciuperci și cimbru
Despre focaccia am tot vorbit și cu siguranță vom mai vorbi și cu alte ocazii, în primul rând pentru că este o constantă în casa noastră și caut mereu să...

Pregătește un sos de iaurt minunat în mai puțin de 15 secunde
Răcoritor ca o ploaie de vară se dovedește a fi sosul de iaurt pe care obișnuiesc să-l pregătesc ori de câte ori nu am timp de dichiseli și preparate ”descântate”....

Galette cu zucchini, ardei capia, brânză brie și cottage
De origine franțuzească, galette este o plăcintă plată, dulce sau sărată, care nu are nevoie de o formă pentru a se coace bine-merci la cuptorul bine încins. Folosind același aluat...
Articole recente
Alte Rețete
-
Somon ”en papillote”, adică în foaie de copt :D
În copilărie, foarte mult timp n-am putut mânca pește. De...
Recipe by Alexandra | -
Labneh (sau cum să aduci extraordinarul în viața ta)
La început au fost condimentele. Prafurile…ierburile…boabele…pudrele…poțiunile… uleiurile… De ele m-am...
Recipe by Alexandra | -
Kritharaki – pentru puțin (mai mult) soare în farfurie
Gata, s-au dus cele 500 de zile din luna ianuarie...
Recipe by Alexandra | -
Rulouri cu scorțișoară din aluat pufos de iarnă
Încearcă să-ți imaginezi….. Te trezești dimineața, într-o zi leneșă de...
Recipe by Alexandra | -
Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)
Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se...
Recipe by Alexandra |