Cum am slăbit? Pasul al doilea: Fă-ţi un plan şi respectă-l!

Cum am slăbit? Pasul al doilea: Fă-ţi un plan şi respectă-l!

Odată ce ai decis că trebuie să slăbeşti şi TE-AI PREGĂTIT MENTAL pentru asta, urmează pasul al doilea. Nu este nimic complicat aici, ci doar trasarea în mare a unui plan şi hotărârea de a face mici schimbări în stilul de viaţă. Sfatul meu este să nu te aştepţi la schimbări majore peste noapte în materie de kilograme, dar este important să nu apelezi la pastile de slăbit ciudate sau la diete drastice care te vor ajuta să slăbeşti pe termen scurt, dar care te fac să te îngraşi la loc odată ce începi să mănânci normal.

slabit1a
Prima şi cea mai importantă regulă este să îţi schimbi puţin, câte puţin din vechiul stil de viaţă, întâiul lucru pe care l-am făcut când am decis că trebuie să slăbesc fiind să-mi cumpăr un cântar.
*încearcă să o laşi mai moale cu zahărul (şi dulciurile)    – după ce mi-am cumpărat cântar, ca să pot vedea progresele făcute, m-am străduit să o las mai moale cu zahărul, făcând mici schimbări. Cu alte cuvinte, am renunţat la zahărul din cafea (a fost greu doar la început) şi, când mi-era poftă de dulciuri, obişnuiam să cumpăr doar tablete de ciocolată de foarte mici dimensiuni, pentru a nu risca (în cazul în care nu reuşeam să mă opresc) să mănânc o ciocolată întreagă de 100 de grame.
*fă mai multă mişcare        – sedentarismul este ucigător pentru siluetă şi pentru organism, în general, care astfel devine slab şi predispus bolilor. Dacă mergi cu maşina la serviciu, parchează mai departe şi mergi pe jos până la destinaţie. Dacă obişnuiai să mergi cu autobuzul, coboară cu o staţie mai repede sau renunţă la el cu totul. Ce mai poţi face în prima fază a procesului de slăbire este să urci şi să cobori scările pe jos, fără să mai iei liftul şi să începi să te gândeşti la un sport care ţi-ar plăcea mult

slabit4
*dacă nu-ţi place să alergi, nu alerga    – te-ai hotărât că vrei să slăbeşti şi că trebuie să faci mişcare, pentru a accelera procesul. Chiar dacă în primă fază te gândeşti că mersul la sală te-ar ajuta, dacă sala ţi se pare o prostie, renunţă la idee. Pentru a-ţi păstra motivarea şi pentru a continua să faci mişcare fără riscul de a renunţa imediat, e foarte important să faci activitatea fizică preferată. Dacă îţi place să te plimbi, plimbă-te, dacă îţi place să înoţi, înoată. Dacă îţi place să mergi pe jos, mergi pe jos şi aşa mai departe. Nu te forţa să faci un sport care nu îţi place (deşi ar putea părea eficient) pentru că vei renunţa la el foarte repede
*renunţă la snacks-uri sau înlocuieşte-le cu altceva – în momentul în care am hotărât ca nu se mai poate aşa, am renunţat la toate crănţănelele şi chipsurile, pe care le-am înlocuit cu măsline. Aşadar, ori de câte ori simţi nevoia să ronţăi ceva sau să mănânci sărăţele, alege măslinele.

slabit2a
*nu mânca după ora 18 – pentru a fi cu adevărat eficient, procesul de slăbire trebuie să mai cuprindă încă o „renunţare”: masa după ora 18. În primele 2, 3 zile e groaznic, însă în aproximativ o săptămână poftele se atenuează.

*cină frugală – masa de la ora 18 (sau 18.30) – cina – consta, în cazul meu, într-o salată generoasă, fără pâine, care cuprindea cât mai multe legume, un ou tăit cubuleţe, brânză sau caşcaval şi două felii de şuncă tăiate fâşii.

*bea o cană cu lapte – dacă ţi se face foame rău, după ora 18, bea o cană cu lapte sau măncă o roşie.

slabit3

*hrană sănătoasă – obişnuieşte-te să mănânci cât mai sănătos, să consumi fructe şi legume neprocesate, deci crude. Nutriţioniştii spun că, pentru a evita balonarea şi pentru a te bucura de toate beneficiile fructelor, cel mai bine e să le consumi cu cel puţin o jumătate de oră înainte de masă şi la două ore după masă.
*nu exagera cu fructele    – nu consuma niciodată fructe seara, pentru că au fructoză, care se transformă în glucoză. Cel mai bun moment pentru mâncatul fructelor şi pentru mesele mai copioase este dimineaţa, când ai garanţia că vei consuma peste zi toate caloriile.


→ Cum am slăbit? Primul Pas

→ Cum am slăbit? Pasul al treilea

→ Da, am slăbit și mă mențin!

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.