Expert

Savoare sărată: quiche cu telemea și roșii uscate la soare

Savoare sărată: quiche cu telemea și roșii uscate la soare

5 of 5 30 Minutes 6

Nu mai știu când am mâncat prima dată quiche, însă știu sigur că multă vreme mi-am dorit să încerc tarta aceasta sărată. Înainte chiar să am habar ce este de...

Get Recipe

Azi călătorim în ASIA cu soba și zucchini noodles în sos dulce-acrișor

Azi călătorim în ASIA cu soba și zucchini noodles în sos dulce-acrișor

4.8 of 5 15 Minutes 2

În ultimele două zile am călătorit mult aici, la rețetefine.ro. Am început duminică, ușor, cu un drum imaginar și gustos în Grecia și în țările măslinilor, printr-un brunch cu aromă...

Get Recipe

Dulciuri sofisticate. Mini tarte cu mere și coniac (în niciun caz) pentru Ziua Îndrăgostiților

Dulciuri sofisticate. Mini tarte cu mere și coniac (în niciun caz) pentru Ziua Îndrăgostiților

5 of 5 6

Da, știu prea bine. Nu prea am postat aici rețete de dulciuri. Și dacă stau să mă gândesc cred că pe blog, în afară de smoothie și de iaurtul grecesc...

Get Recipe

Sufleu de brânză și o legendă amuzantă din Sibiul meu

Sufleu de brânză și o legendă amuzantă din Sibiul meu

5 of 5 40 Minutes 6

Se spune că atunci când se pregăteau să construiască turnul Bisericii Evanghelice, sașii sibieni și-au pus în cap să-l facă ei pe cel mai mare din Transilvania. Pentru că la...

Get Recipe

Shakshouka - sau cum se gătesc ouăle în Orient

Shakshouka – sau cum se gătesc ouăle în Orient

5 of 5 30 Minutes 2

Plin de arome interesante se dovedește a fi Orientul. Și dacă îți plac condimentele știi prea bine că multe dintre ”prafurile” magice necesare într-o bucătărie inspirată și interesantă vin de...

Get Recipe

Ciuperci exotice, tăiţei de sticlă şi amintiri de acum 26 de ani

Ciuperci exotice, tăiţei de sticlă şi amintiri de acum 26 de ani

5 of 5

Aveam 9 ani şi ştiu foarte bine cum mergeam să cumpăr pâine cu cartela. Tanti aia de la alimentara bifa cu pixul, frumos, un X pe ziua respectivă. În magazinul...

Get Recipe

Sosul olandez, sufletul pereche al sparanghelului, verzei de bruxelles şi al ouălor benedict

Sosul olandez, sufletul pereche al sparanghelului, verzei de bruxelles şi al ouălor benedict

5 of 5

Se spune că atunci când îţi găseşti sufletul pereche, ştii. O ştii pur şi simplu. Fără întrebări suplimentare. Fără zbucium. Iar toate „regulile” stabilite de aşa zişii specialişti în ale...

Get Recipe

Paste făcute în casă - o surpriză foarte plăcută

Paste făcute în casă – o surpriză foarte plăcută

5 of 5

„Trăieşti prea mult în interiorul tău”, mi-a spus cineva cu foarte mult timp în urmă. Pe atunci nu ştiam la ce se referă. Acum, însă, misterul a fost clarificat. În...

Get Recipe

Quiche cu brânză şi harissa, gătită cu pasiune

Quiche cu brânză şi harissa, gătită cu pasiune

5 of 5 6

Dacă ar fi să privesc în mine cu toată sinceritatea, ar fi doar ca să constat că trăiesc cu pasiune fiecare clipă. Adică iubesc cu pasiune, urăsc cu pasiune, gătesc...

Get Recipe

Prânz de weekend: Pizza rapidă cu telemea, salam uscat şi ceapă verde

Prânz de weekend: Pizza rapidă cu telemea, salam uscat şi ceapă verde

5 of 5

În cazul meu şi al lui Laurenţiu, un lucru e cât se poate de clar: nu ne plac, defel, lucrurile de serie. Şi trebuie să recunosc, mi se pare oribil...

Get Recipe

Quiche Lorraine, Quiche cu brânză & un vârf de cuțit de știință

Quiche Lorraine, Quiche cu brânză & un vârf de cuțit de știință

5 of 5

Dacă Atotputernicul vroia să mâncăm doar friptură de porc (de exemplu), nu ne dădea simțul gustului. Oho și cu siguranță nu l-ar fi făcut într-atât de complex precum este. Pentru...

Get Recipe

Ouă de prepeliță rulate în pui și cartofi ”dungați”

Ouă de prepeliță rulate în pui și cartofi ”dungați”

5 of 5

…nu mi-e greu să-mi dau seama cum este, de fapt, un gurmand… mă întreb, însă, cum trebuie să fie omul pasionat de gătit. Cred că, în primul rând trebuie să...

Get Recipe