Prânz

Ca o masă specifică miezului zilei sau perioadei de timp trecute uşor de orele amiezii, cel mai bun prânz este cel care conţine un singur fel de mâncare plus, eventual, desert, dar care nu trebuie să fie într-atât de bogat încât să nu ne lase să ne ridicăm de la masă.

Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare de mare

Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare de mare

5 of 5

Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele – pasiunea și curiozitatea imense față de ele – au fost cele care m-au adus în fața plitei, aragazului și a...

Get Recipe

Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde

Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde

5 of 5

La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde, apariția sparanghelului prin magazine e semn de miez de primăvară. Odată ce-l vezi, știi bine că șansele de ninsoare s-au...

Get Recipe

Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde

Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde

5 of 5

Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan, sparanghel verde și puțină lămâie sunt ingredientele principale ale acestui fel de mâncare care promite că-ți va însenina multe prânzuri...

Get Recipe

Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu ulei de măsline

Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu ulei de măsline

5 of 5

Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe așa cum mi-l imaginam înainte să-l cunosc. Și mărturisesc că am fost surprinsă de întortocheala lui. De încovoiere. Dar, probabil...

Get Recipe

Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare

Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare

5 of 5

Nu se știe exact cine au fost cei care au inventat primul Quiche Lorraine (mama quiche-urilor). Germanii sau francezii. Cert este că, după cum îi spune și numele, tarta s-a...

Get Recipe

Rapid și sănătos: Orez cu legume și parmezan

Rapid și sănătos: Orez cu legume și parmezan

5 of 5

Copilăria mea a fost, cred, un coșmar pentru părinții mei. Și cum ar fi putut fi ei liniștiți când au avut pe lângă casă un copil atât de mofturos care...

Get Recipe

Sofisticat: Risotto cu șofran

Sofisticat: Risotto cu șofran

5 of 5

Pentru că n-o să mai mâncăm multă vreme în stilul COVID, adică în izolare, poate cineva își va dori să sărbătoarească acest moment. În acest sens, nimic nu pare mai...

Get Recipe

Cum să faci sos tzatziki

Cum să faci sos tzatziki

5 of 5

Nimic parcă nu spune mai tare ”Grecia!”, ca sosul tzatziki. La fel de popular precum pizza și pastele italienilor, sosul tzatziki vine – și el – din același bazin al...

Get Recipe

Pizza cu blat de mămăligă cu brânză și ouă de prepeliță

Pizza cu blat de mămăligă cu brânză și ouă de prepeliță

5 of 5

Pizza cu blat de mămăligă nu va avea nicidecum gustul pizzei obișnuite. Ci va fi cu muuuuult mai bună. Sau, poate, doar mie mi se pare așa, nefiind cel mai...

Get Recipe

Simplu ca ”Buon giorno!”: Cum să faci ravioli (cu ciuperci și brânză) de la zero?

Simplu ca ”Buon giorno!”: Cum să faci ravioli (cu ciuperci și brânză) de la zero?

5 of 5

…deși pare o treabă complicată, să faci ravioli e simplu ca ”Bună ziua” când efectiv te apuci de ei. E drept, trebuie să ai la îndemână câteva ”accesorii”, precum o...

Get Recipe

Mâncarea în vremea COVID: Fritters din dovlecei și brânză

Mâncarea în vremea COVID: Fritters din dovlecei și brânză

5 of 5

Well…well…Când am lăsat doi dovlecei în frigider acum vreo două săptămâni am știut foarte bine ce fac. Nu m-a lovit nicio ciudățenie de amnezie, ci ditamai strategia. Pentru că în...

Get Recipe

Bucură-te de un soare plin cu brânză și pastă de măsline

Bucură-te de un soare plin cu brânză și pastă de măsline

5 of 5

Da…știu…tuturor ne e dor de soare. Carantina în care stăm cuminți deja de aproape o lună ne-a cam văduvit de prezența lui caldă și binefăcătoare. Mai ales că în ultima...

Get Recipe