Cele mai noi articole din revistă

Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)

Afisari1.786

advertisement

Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor. Le zărim, alteori, cocoțate pe picioarele lungi și subțiri ca niște sfori, într-un cuib pe o casă veche. Sau nouă. Pentru că dintre toate locurile în care ar putea să-și întemeieze mica lor familie în alb și negru și să-și crească puii, ele, berzele, ne-au ales pe noi, oamenii, să le fim vecini.

În unele locuri ți-e dat să le vezi mai des. În altele, sunt o raritate. Oricum ar fi, însă, frumoasele creaturi cu aripi își fac cuiburile în preajma oamenilor, nu puține fiind vorbele bătrânilor, care spun că un cuib de barză pe casă îți poartă noroc.

2

Comuna Cristian din județul Sibiu este unul dintre locurile în care, dacă e să dăm crezare vorbelor din bătrâni, oamenii trebuie să fie tare norocoși. Și nu din cauză că oala cu noroc s-ar fi răsturnat la ei pe uliță, ci din pricină că aici, în localitatea aflată la o aruncătură de băț de Sibiu, peste tot pe unde te uiți poți vedea câte un cuib de barză. Poate că, în aceste condiții, era și normal ca la Cristian să apară Asociația ”Prietenii Berzelor” a Mirunei Gritu.

Pe Miruna am cunoscut-o cu multă vreme în urmă când, lucrând la ziar, am mers la Cristian pentru a afla câte berze își vor petrece iarna în sera familiei. Și, recunosc, am fost fermecată. De lumina din ochii ei, de entuziasmul cu care vorbea despre cele șase păsări (atâtea erau pe atunci), care au primit găzduire la ”Prietenii Berzelor”, pentru că, dintr-un motiv sau altul, n-au putut lua drumul Țărilor Calde. Și, peste ani, după multe alte articole despre berzele de la Cristian, fix așa am rămas: fermecată. Și puțin fascinată de berze și de drumul uriaș pe care-l străbat. Chiar și astăzi când lansăm, prin Lullula (www.lullula.ro), campania ”Și eu dau aripi!”

cumparaCe spune campania?

Adresată tuturor celor care vor să cumpere o cană, o farfurie sau un bol pictate manual, pentru ei sau pentru o ființă dragă, campania ”Și eu dau aripi!” își propune să-i implice indirect în ajutorarea berzelor și a tuturor păsărilor rănite care ajung la Cristian din întreaga țară.

Pentru că berzele sunt păsări exclusiv carnivore și la asociație mereu e nevoie de bani pentru mâncarea înaripatelor, medicamente și îngrijirile medicale, am decis ca 10 la sută din tot câștigul care ajunge la noi prin produsele ”Lullula”, în luna iunie, să fie redirecționat spre Asociația ”Prietenii Berzelor” de la Cristian.

Așadar, mai simplu, oricine va cumpăra o cană, un bol sau o farfurie Lullula în perioada 1 iunie – 1 iulie 2016, de pe site, din magazinele din Sibiu în care se găsesc cănile Lullula, prin comandă directă sau de pe Facebook, va ajuta berzele, puii și toate păsările rănite care ajung la Cristian.

De ce vrem să ne implicăm?

Pentru că ”Lullula” este denumirea științifică a ciocârliei, deci a adoptat un nume de pasăre, pentru că ”Prietenii Berzelor” au grijă de toate păsările sălbatice care au nevoie de ajutor, pentru că la Cristian ajung berze din întreaga țară, pentru simplul fapt că putem. Și vrem. Să facem ceva. Să ne implicăm în lumea din jur, să o facem, într-o foarte mică măsură, mai bună. Dar mai bună. Nu mai rea.

Dacă vreți să aflați mai multe despre Asociația ”Prietenii Berzelor”, găsiți toate informațiile pe site-ul WWW.PRIETENIIBERZELOR.RO și de pe Facebook.

Cea mai recentă poveste e înduioșătoare:

1

”Puiutii de barza de la Pitesti/ The babies stork from Pitesti

Marți am fost sunați de un veterinar din Mioveni. O bărzuță din Valea Stânii, jud. Argeș avea nevoie de ajutor. Am început să căutăm transport spre noi dar situația s-a complicat. În cuib rămăseseră puișori care de patru zile nu au mai fost hrăniți. Părintele rămas la cuib aștepta sosirea perechii și nu a mai plecat să se hrănească sau să aducă hrană celor mici. Cu sprijinul celor de la SDEE Sibiu am reușit să contactăm CEZ Pitești echipa acestora preluând doi pui și trei ouă din cuib. Puiuții împreună cu părintele rănit au ajuns marți noaptea la noi (mulțumim Cătălin ) iar ouăle au fost puse la curca femeii ce a găsit barza pentru a le mai acorda o șansă. A doua zi a ieșit un pui dar din păcate acesta nu a supraviețuit. Duminică am fost sunați că mai avem de preluat un puișor. Cu ajutorul echipelor de corespondenți Digi 24 Pitești și Sibiu puiuțul a ajuns cu bine la noi. Cei trei frățiori sunt acum împreună și sperăm să reușim să-i salvăm. Avem emoții mari pentru cel mai mic dintre ei care din păcate nu face progrese. Țineți pumnii strânși !!”

*credit foto berze: prietenii berzelor

 

 

Dacă îți place, dă un like și un share:
advertisement

Din aceeași categorie


Magazinul LULLULA by retetefine.ro
După ce am băut și tot băut din căni, pahare și cești desenate de alții,...

Cum facem pesmet acasă?
Să presupunem că vrei să faci: *  brânză pane *  pui katsu  *  sau un...

Un video care sperie toti puii, de Halloween (reteta VIDEO)
Am făcut-o și pe asta. Rețeta de pui tailandez are acum și un video nou nouț pe...

Gătitul, un mod de a explora feminitatea
„Aş putea spune că eşti obsedată de mâncare”, mi-a spus Laurenţiu azi. „Cine, eu? Obsedată de mâncare? Naaaaaa”, i-am răspuns...

De ce NU sunt o gospodină?
Încă văd figura pe care a făcut-o mama când i-am spus, la un an de la căsătorie, că eu nu...

The bad, bad, bad (& good) comfort food
Răii de carbohidraţi (şi şi mai răul zahăr), sarea,  monoglutamatul (care ne minte creierul că degustă ceva nemaipomenit) sunt unele...


Un comentariu

  1. arina 31 mai 2016 at 18:24 #

    Frumos

Lasă un răspuns

ULTIMELE REȚETE

Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)
Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se face”, ”Așa e frumos”, ”Așa trebuie”, ”Așa face toată lumea”, ”Așa zic specialiștii” mă lasă rece. Cu alte cuvinte, dacă-mi ...Afisari34.362

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul ...Afisari31.074

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele
Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem ...Afisari60.062

Mai multe rețete


Promoții & Reduceri