Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat a fi savurat înainte de o întâlnire, de serviciu, dimineața sau când vrei să mergi în oraș.
Adică mănânci ceapa și te închizi în casă. Însă nu e cazul să faci așa odată ce ai la îndemână ceapa caramelizată. Așa că, indiferent că o pregătești pentru un sandwich care îi va înnebuni pe cei care îl gustă, pentru quiche, altă tartă sărată, pentru supa franțuzească de ceapă sau o salată interesantă și neobișnuită, ceapa caramelizată e sofisticată, dulce și…într-un cuvânt, MINUNATĂ.
Cum o pregătești perfect de fiecare dată? Cu o tigaie, foc mic, 1 cubuleț de unt și, eventual, puțin vin alb pentru niscaiva aciditate, care să echilibreze într-un mod miraculos dulceața cepei.
Procedura nu e complicată deloc, pentru că pașii sunt următorii:
1. Curăță si spală ceapa albă
2. Taie ceapa în jumătate, apoi în solzi mijlocii
3. Pune o tigaie la foc mediu spre mic, topește untul și adaugă ceapa
4.Las-o să se caramelizeze pentru aproximativ o jumătate de oră, până când, dacă o guști, simți că nu te poți opri din mâncat
5. Amestecă din când în când, ca să se caramelizeze pe toate părțile și, spre final, dacă vrei să o faci mai interesantă adaugă aproximativ 3 linguri de vin alb sec.
atât 🙂
No comments yet.