„Pffff….ce vis ciudat am avut azi noapte”, îi spune Eva lui Adam, dimineața, la cafea. ”Se făcea că un șarpe a venit la mine și mi-a șoptit să merg la pomul ăla din mijlocul grădinii, știi, ăla la care n-avem voie să umblăm, să iau un măr, să mușc din el și, cică, să-ți dau și ție. Ce zici?”
Adam ridică nepăsător din umeri ”Ce-i și cu prostia asta? Doar nu va vrea acum să-i interpretez și visele. Nu-i destul că mă înnebunește cu laptopul ăla”, se gândește ușor iritat.
”Știi ce, dacă n-ai nimic de spus despre asta, lasă că mă uit pe aplicația aia de pe telefon, dictionar de vise!” se rățoiește Eva la Adam în timp ce-și deschide telefonul. ”Cică, dacă visezi așa ceva înseamnă că o să faci o prostie. Ha! Ha! Ce tâmpenie, auzi, să crezi în toate visele”, râde Eva apoi cade pe gânduri.
”Ce credea șarpele ăla, că un măr ne ajunge la amândoi? Se vede că nu-l cunoaște pe Adam. De unde crede el că are burtica aia? Că a ținut diete cu un măr? Dar, parcă mi-e poftă de niște mere și el iar a uitat să cumpere fructe de la piață așa cum l-am rugat” se gândește Eva, apoi strigă după Adam care se pregătește să plece la birou.
”N-ai chef să mănânci ceva dulce azi? Ceva bun?”
”Fă cum crezi”, mormăie mai mult pentru el Adam, în timp ce se îndreaptă spre ușă.
”Prea bine”, spune Eva. ”O să culeg niște mere din copacul ăla. Ce contează că n-avem voie să umblăm la el. Mai bine las merele să se strice în pom? Auzi, un măr! Iau patru! Și-apoi fac o tartă cu aluat fraged cum am văzut pe net. Cu rom și zeamă de limetă. Că dacă-i bal, bal să fie”, se gândește Eva în drum spre grădină,
…iar restul… restul e istorie….
GALETTE CU MERE INFUZATE ÎN ROM ȘI ZEAMĂ DE LIMETĂ:
Ingrediente pentru aluat:
*1/4 cană de unt nesărat, rece, de la frigider
*un vârf de linguriță de sare
*făină albă cât cuprinde
*apă rece ca gheața, cât cuprinde
Ingrediente pentru umplutură:
*4 mere mari
*zeama de la o limetă
*zahăr brun
*1 pliculeț de zahăr vanilat
*1 shot de rom spicy
*puțină scorțișoară măcinată
*1 ou
Preparare:
1.Spală merele, taie-le în patru apoi scoate cotoarele.
2.Taie merele felii și pune-le într-un bol împreună cu romul, zahărul vanilat, zeama de limetă și cu vreo 2-3 linguri de zahăr brun (cantitatea de zahăr depinde de dulceața merelor, așa că pune două linguri de zahăr peste mere, amestecă și gustă. Apoi adaugă zahăr, dacă este nevoie. Merele trebuie să fie plăcute și dulci, dar nu așa de tare încât să-ți cadă dinții). Amestecă bine și dă bolul la frigider pentru minim 30 de minute. Amestecă din când în când
3.Până când merele se infuzează (ideal ar fi să pui merele la infuzat pentru câteva ore), pregătește aluatul fraged ca AICI
4.După ce aluatul s-a legat, întinde-l cât mai subțire pe o foaie de copt, iar apoi presară-l cu o lingură și jumătate de zahăr brun pe toată suprafața
5.Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius
6.Scoate merele din frigider și pune-le roată pe galette, păstrând o margine neacoperită. Marginea aceasta se va îndoi peste mere, mai târziu
7.Împătură marginile tartei peste mere și unge-le cu un ou bătut bine, apoi presară-le cu zahăr brun și puțină scorțișoară.
8.Dă tarta la cuptor (la 200 de grade) pentru aproximativ 40 de minute, până când se rumenește și devine crocantă
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.