Bucătărie europeană

Somon ”en papillote”, adică în foaie de copt :D

Somon ”en papillote”, adică în foaie de copt :D

4.8 of 5

În copilărie, foarte mult timp n-am putut mânca pește. De vină, în acest sens, a fost uleiul de pește pe care mama – în încercarea de a-și face copilul deștept...

Get Recipe

Kritharaki - pentru puțin (mai mult) soare în farfurie

Kritharaki – pentru puțin (mai mult) soare în farfurie

4.8 of 5

Gata, s-au dus cele 500 de zile din luna ianuarie și iacătă-ne în februarie. Nu…încă nu se simte miros de primăvară, însă asta nu înseamnă că nu putem să visăm...

Get Recipe

Rulouri cu scorțișoară din aluat pufos de iarnă

Rulouri cu scorțișoară din aluat pufos de iarnă

5 of 5

Încearcă să-ți imaginezi….. Te trezești dimineața, într-o zi leneșă de sâmbătă, deschizi ochii, adulmeci aerul… Pe sub uși, pe lângă pereți, se prelinge spre tine ceva nedeslușit, dar atât de...

Get Recipe

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele

5 of 5

Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem...

Get Recipe

Adu extraordinarul la masa ta, cu o omletă cu lavandă și boboci de trandafir

Adu extraordinarul la masa ta, cu o omletă cu lavandă și boboci de trandafir

5 of 5

Pentru că mi-am promis solemn să nu mai chiulesc de aici în halul în care am făcut-o în ultima vreme, m-am gândit să-mi spăl păcatele cu ceva cu totul și...

Get Recipe

Omletă fină cu praz și feta

Omletă fină cu praz și feta

5 of 5

”Mmmmmmmmmm”… ”Wow!”… ”Minunat!”… ”Extraordinar” sunt exclamațiile pe care le vei primi, cu siguranță, de la toți cei care vor gusta această omletă preparată de tine. Nu vreau să mă laud....

Get Recipe

Galette cu mere infuzate în coniac

Galette cu mere infuzate în coniac

5 of 5

Recunosc. Îmi place plăcinta cu mere și cred că se întâmplă asta din pricina scorțișoarei pe care o ador. Cu toate acestea, însă, ingredientele și gustul pot fi atât de...

Get Recipe

Fettucine cu ciuperci ”Oyster King”, smântână, tarhon și parmezan

Fettucine cu ciuperci ”Oyster King”, smântână, tarhon și parmezan

5 of 5

Total diferite de celalalte ciuperci cu care suntem obișnuiți și care au picior subțire și pălărie mare, Oyster King sunt taman invers. Adică probabil că Mama Natură a băut ceva...

Get Recipe

Piept de pui în sos alb de usturoi, salvie și lămâie

Piept de pui în sos alb de usturoi, salvie și lămâie

5 of 5

Deși mulți dintre noi erau ferm convinși că a venit primăvara, nu m-am lăsat înșelată de vremea bună de la mijloc de martie.  Și foarte bine am făcut că i-am...

Get Recipe

Paste cu usturoi și piper negru

Paste cu usturoi și piper negru

5 of 5

Hmmm…S-ar putea ca rețeta aceasta să vi se pară cel puțin ciudată, în special din cauza piperului negru, care, proaspăt măcinat (haha era să scriu ”stors”) este unul dintre ingredientele...

Get Recipe

Lapte cu banane și puțin iaurt

Lapte cu banane și puțin iaurt

5 of 5 2

Dacă te trezești cu o poftă nebună de a mânca ceva dulce sau bun dar ori nu ai pe-acasă prea multe dulciuri ori nu știi ce-ai vrea, ia în considerare...

Get Recipe

Savoare de week-end. O felie de tartă cu brânză dulce și merișoare în coniac

Savoare de week-end. O felie de tartă cu brânză dulce și merișoare în coniac

5 of 5 8

Neagră ca noaptea și amară precum păcatul. Așa prefer să-mi beau cafeaua. Fără zahăr. Fără frișcă. Fără lapte. Fără alte adaosuri. Asta din pricină că-mi plac lucrurile simple. Sofisticate în...

Get Recipe