Indiferent că suntem în carantină sau că umblăm liberi prin oraș, că e vară, iarnă, primăvară sau toamnă, bananele nemâncate vor avea porniri sinucigașe. Adică, dacă le iei galbene și frumoase din magazin, te trezești ca, după două – trei zile în care nu le bagi în seamă, parcă încep să se maronească.
Pentru că nu-ți prea vine să le mănânci când le vezi în halul acela, dar nici să le-arunci nu te lasă inima (la ce vremuri trăim), mai bine pregătește o Banana bread simplă sau cu prune uscate și nuci (ca în rețeta de AICI). Adică un fel de chec dulceag, bun și sățios care va ferici pe toată gașca din casă. De la cel mai mare, la cel mai mic. Garantat.
BANANA BREAD
Ingrediente:
*3 banane coapte bine, bine
*1 banană ”normală” pentru ornat
*1/2 de cană de unt moale
*1/2 de cană de zahăr brun
*1 cană și jumătate de făină albă
*1 linguriță de sare
*2 ouă
*1 lingură praf de copt
*1 pliculeț de zahăr vanilat
Îți mai trebuie:
*1 cană de aproximativ 250 ml, pentru măsurat
*1 tavă de chec unsă bine cu unt și pudrată (la fel de bine) cu făină
*3 boluri de mărime medie
*un mixer
Preparare:
1.Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și lasă-l să se încingă bine
2.Amstecă într-un bol făina cu sarea și praful de copt
3.În alt bol rupe bananele și zdrobește-le bine cu o furculiță (dacă vrei să te asiguri că nu vor rămâne bucăți de banane în aluat, transformă-le într-un piure super fin cu ajutorul unui blender vertical)
4.În alt bol amestecă untul cu zahărul și zahărul vanilat, ajutându-te de mixer, după care adaugi în compoziție ouăle bătute și piureul de banane
5.Pune amestecul de făină, praf de copt și sare peste amestecul de banane și, cu ajutorul unei linguri amestecă totul până se încorporează făina.
6.Pune aluatul în tava unsă cu unt și tapetată cu făină, taie banana ”normală” pe lung, așeaz-o peste prăjitură și dă compoziția la cuptor pentru aproximativ o oră, la 180 de grade.
7.Painea e gata când scobitoarea cu care o testezi e curată.
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.