Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare

Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare

Nu se știe exact cine au fost cei care au inventat primul Quiche Lorraine (mama quiche-urilor). Germanii sau francezii. Cert este că, după cum îi spune și numele, tarta s-a născut în zona Lorraine, din Franța, populată într-o poporție deloc de neglijat de către etnici germani.

Oricine or fi fost cei care au frământat primul aluat cu unt și au pregătit umplutura cu ou și smântână atât de iubită în întreaga lume, pentru noi nici nu contează. O mâncăm cu aceeași plăcere, umplută cu orice și, deși mulți spun că e o tartă rustică, parcă nu pare o invenție țărănească, ci mai degrabă ”domnească”.

Dacă te uiți în frigider și găsești tot felul de resturi cu care nu știi exact ce să faci, nu lăsa să-ți fugă din minte ideea unei tarte. E sofisticată și bună, poate fi mâncată la micul dejun, brunch, prânz sau cină, caldă sau rece, așa cum e sau însoțită de o salată proaspătă din frunze verzi. Umple burticile flămânde și creează o mare satisfacție. Mai ales că, deși pare complicată, nu e deloc greu de pregătit. Mai ales dacă, într-o zi cu timp, ai frământat și pus la congelator o dărabă (reg. bucată) de aluat fraged cu unt, care îți scutește din efort. Și te ajută să câștigi timp.

QUICHE CU TREI BRÂNZETURI ȘI ROȘII USCATE LA SOARE

Ingrediente pentru un quiche mediu:

*O crustă din aluat fraged cu unt pregătit ca AICI

*Câte o bucățică (aproximativ 20 grame) de brânză FETA, una de Cheddar și una de parmezan (cantitățile pot fi și mai mici și poți folosi orice brânzeturi ai la îndemână)

*4 roșii uscate la soare semideshidratate sau din ulei

*1/2 linguriță de oregano uscat

*3 ouă întregi

*3 linguri de smântână

*1/4 de pahar de lapte

*sare & piper

Preparare:

1.Pregătește crusta de aluat.

2.Cât timp crusta e în cuptor, amestecă într-un bol ouăle bătute bine, cu smântâna și laptele

3.Taie roșiile cuburi cât mai mici și adaugă-le în amestecul cu lapte, smântână și ouă.

4.În același amestec, adaugă brânza feta mărunțită, Cheddar-ul și parmezanul rase pe răzătoarea mică. Amestecă totul și adaugă oregano-ul

5.Gustă (eu gust totul – de la umpluturi, la aluaturi crude) și potrivește de piper și sare, dar ai grijă cu sarea pentru că atât roșiile, cât și brânzeturile sunt sărate.

6.După ce crusta s-a copt 20 de minute, scoate-o din cuptor, toarnă amestecul în forma din aluat și dă tarta din nou la cuptor pentru 30-35 de minute, la 200 de grade, până când te înnebunește cu aroma și capătă o culoare aurie.

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes