Intermediate

Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare

Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare

5 of 5

Nu se știe exact cine au fost cei care au inventat primul Quiche Lorraine (mama quiche-urilor). Germanii sau francezii. Cert este că, după cum îi spune și numele, tarta s-a...

Get Recipe

Economic: Cea mai simplă supă cremă de broccoli

Economic: Cea mai simplă supă cremă de broccoli

5 of 5

Mâine se împlinesc trei săptămâni de când stăm acasă. Și am cam pierdut șirul zilelor. Existența se desfășoară necomplicat, între cafelele de dimineață și după – masă, între micul dejun,...

Get Recipe

Mâncarea în vremea COVID: Banana bread – ca să nu arunci bananele

Mâncarea în vremea COVID: Banana bread – ca să nu arunci bananele

5 of 5

Indiferent că suntem în carantină sau că umblăm liberi prin oraș, că e vară, iarnă, primăvară sau toamnă, bananele nemâncate vor avea porniri sinucigașe. Adică, dacă le iei galbene și...

Get Recipe

Sofisticat: Risotto cu mazăre si vin alb

Sofisticat: Risotto cu mazăre si vin alb

5 of 5

Da…știu că acum par mare specialistă în risotto, dar tot ce se vede aici nu e decât foarte mult entuziasm. Adică primul risotto pe care l-am făcut în viața mea...

Get Recipe

Mâncarea în vremea COVID: Pâine cu drojdie făcută în casă

Mâncarea în vremea COVID: Pâine cu drojdie făcută în casă

5 of 5

”Să pot sta oricât acasă”, ”Să dorm până la 12”, ”Să nu trebuiască să ies din casă”, ”Să stau toată ziua în pat”, ”Să am cât mai mult timp liber”...

Get Recipe

Khatchapuri – bărcuțe georgiene cu ou și brânză

Khatchapuri – bărcuțe georgiene cu ou și brânză

5 of 5

Dacă găsești ceva drojdie într-un sertar sau la magazin, ai niște ouă la îndemână, brânză și câteva guri flămânde de hrănit, poți merge liniștit pe mâna georgienilor. Khatchapuri, un fel...

Get Recipe

Banana bread cu nuci, stafide și prune uscate

Banana bread cu nuci, stafide și prune uscate

5 of 5

Nu se știe exact cine, cum și când a inventat ”Banana bread” (pâinea cu banane), dar e clar ca lumina zilei că rețeta s-a născut în America. Unii spun că...

Get Recipe

Gust de primăvară în toiul toamnei. Risotto cu sparanghel verde

Gust de primăvară în toiul toamnei. Risotto cu sparanghel verde

5 of 5

”Un fulg mirosul l-a trezit in miez de noapte, tocmai cand isi facea somnul de frumusete. cum altfel ar fi putut sa-si pastreze intacte membrele subtiri ca niste firicele de...

Get Recipe

Somon ”en papillote”, adică în foaie de copt :D

Somon ”en papillote”, adică în foaie de copt :D

4.8 of 5

În copilărie, foarte mult timp n-am putut mânca pește. De vină, în acest sens, a fost uleiul de pește pe care mama – în încercarea de a-și face copilul deștept...

Get Recipe

Kritharaki - pentru puțin (mai mult) soare în farfurie

Kritharaki – pentru puțin (mai mult) soare în farfurie

10.7 of 5

Gata, s-au dus cele 500 de zile din luna ianuarie și iacătă-ne în februarie. Nu…încă nu se simte miros de primăvară, însă asta nu înseamnă că nu putem să visăm...

Get Recipe