Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde

Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde

La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde, apariția sparanghelului prin magazine e semn de miez de primăvară. Odată ce-l vezi, știi bine că șansele de ninsoare s-au stins și că Baba Dochia și-a pitit bine cojoacele prin cufere, la naftalină.

Pentru că Mama Natură știe că suntem amărâți după iarnă și cu rezervorul de vitamine aproape gol, a umplut toate trufandalele de primăvară cu mulți nutrienți, așa că, deși pofta pentru cartofi prăjiți e mare, n-ar fi rău s-o punem puțin în cui în această perioadă și să ne mutăm atenția pe primele legume.

Ca popor nu foarte învățat cu tulpina cea primăvăratecă, sparanghelul nu este chiar așa de bine primit la noi, la fel ca în alte zone mai…apusene. Dar asta nu înseamnă că lucrurile trebuie să rămână așa, mai ales că indiferent de-i alb ori verde, sparanghelul este foarte ușor de pregătit, merge minunat cu ouă, orez, paste, supe ori prins într-un sufleu.

Astăzi nu ne vom apleca atenția asupra unor preparate complicate. Chiar din contră. Pentru că dacă ai în frigider o legătură de sparanghel verde, pune-ți blenderul la treabă și fă o supă verde de toată frumusețea.

Dacă, însă, vrei să-ți încerci norocul și cu alte preparate ce conțin tulpina în formă de săgeată, poți încerca: Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, Risotto cu sparanghel verde sau Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde.

SUPĂ CREMĂ DE SPARANGHEL VERDE

Ingrediente pentru 2 persoane:

*1 legătură de sparanghel verde

*4 căței de usturoi

*1 cartof mijlociu

*2 linguri de smântână

*1 cub de unt

*sare, piper & zeamă de lămâie după gust

*puțin parmezan ras, dacă ai la îndemână (dacă nu ai, merge și fără el)

Mai ai nevoie de:

*1 sită

*1 blender vertical

Preparare:

1.Rupe sparanghelul uscat sau ațos, îndoindu-i tulpina ușor. În felul acesta te vei asigura că vei lucra doar cu tulpina fragedă

2.Toacă usturoiul fin și taie cartoful și sparanghelul cubulețe

3.Într-o cratiță topește untul, apoi sotează toate legumele (usturoiul, sparanghelul și cartoful) împreună, apoi adaugă apă cât să acopere legumele. Dacă vrei un gust mai bogat, poți folosi supă de legume strecurată, în loc de apă chioară, sau adaugi un cub de legume

4.Când legumele au fiert (după aproximativ 10 minute), stinge focul și cu ajutorul unui blender vertical transformă supa în cremă

5.Pentru a te asigura ca supa ta va fi fină și bună, trece tot lichidul printr-o sită fină, într-o altă cratiță

6.Păstrând focul stins, condimentează supa cu sare, piper și smântână, după gust, iar apoi adaugă câțiva stropi de zeamă de lămâie.

Servește supa în boluri cu puțin parmezan ras deasupra și mănânc-o împreună cu pâine prăjită

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes