Cele mai noi articole din revistă

Cum să gătești un ou sunny perfect, ca-n reviste

Afisari963

advertisement

Le vedem în reviste, la emisiunile TV, în filme și la restaurante. Ouăle sunny, pentru că despre ele este vorba, sunt ochiurile prăjite, care, însă, nu au, la final, pojghița aceea albă, specifică, peste galbenus, care își păstrează galbenul-portocaliu inconfundabil, facand să-ți lase gura apă.

Să pregătești un astfel de ou, nu e complicat deloc și ai nevoie, în plus, doar de un capac pe care să-l așezi peste tigaie și de puțină răbdare, pentru că oul sunny se gătește la foc mic.

Cum să gătești un ou sunny perfect, ca-n reviste

Cum să gătești un ou sunny perfect, ca-n reviste

 

Ia să vedem, însă, cum facem:

Pasul 1 – sparge, cu grijă oul (sau ouăle) într-un bol, pentru a te asigura că, atunci când pui oul în tigaie, la gătit, gălbenușul nu se va sparge (deci nu se va strica nici efectul)

Cum să gătești un ou sunny perfect, ca-n reviste

Pasul al 2 -lea – pune o tigaie neaderentă la încins, pe foc domol și topește un cubuleț de unt (sau pune două – trei linguri de ulei). Nu lăsa untul sau uleiul să se încingă prea tare, pentru că oul se va prăji pe margine

Cum să gătești un ou sunny perfect, ca-n reviste

Pasul al 3 – lea – dă-i drumul, cu grijă, oului în tigaie, păstrând focul mic și, când albușul începe să se gătească, albindu-se, pune un capac peste tigaie.

Pasul al 4 -lea – după aproximativ 2 minute oul ar trebui să fie gata, însă verifică înainte de a-l scoate din tigaie, ca gălbenușul să fie gătit. În cazul în care nu este chiar gata, pune capacul peste tigaie și mai lasă-l puțin, la foc mic.

Cum să gătești un ou sunny perfect, ca-n reviste

Sfat: Când le servești, pentru ca ouăle ochiuri să fie calde mai mult timp, așează-le pe farfurii încălzite în cuptorul cu microunde.

Dacă îți place, dă un like și un share:
advertisement

Din aceeași categorie


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...

Cum să faci cel mai interesant ou prăjit. Diferit de fiecare dată
Oul prăjit e perfect fix așa cum e, prăjit. Pudrat apoi cu puțină sare și piper. Right? WRONG. Oul prăjit...


, , , , , , , , ,

Un comentariu

  1. Maria M Ioana 15 februarie 2016 at 14:24 #

    Pfff, ce bine arata!

Lasă un răspuns

ULTIMELE REȚETE

Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)
Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se face”, ”Așa e frumos”, ”Așa trebuie”, ”Așa face toată lumea”, ”Așa zic specialiștii” mă lasă rece. Cu alte cuvinte, dacă-mi ...Afisari10.185

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul ...Afisari14.766

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele
Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem ...Afisari18.750

Mai multe rețete


Promoții & Reduceri