Le vedem în reviste, la emisiunile TV, în filme și la restaurante. Ouăle sunny, pentru că despre ele este vorba, sunt ochiurile prăjite, care, însă, nu au, la final, pojghița aceea albă, specifică, peste galbenus, care își păstrează galbenul-portocaliu inconfundabil, facand să-ți lase gura apă.
Să pregătești un astfel de ou, nu e complicat deloc și ai nevoie, în plus, doar de un capac pe care să-l așezi peste tigaie și de puțină răbdare, pentru că oul sunny se gătește la foc mic.
Ia să vedem, însă, cum facem:
Pasul 1 – sparge, cu grijă oul (sau ouăle) într-un bol, pentru a te asigura că, atunci când pui oul în tigaie, la gătit, gălbenușul nu se va sparge (deci nu se va strica nici efectul)
Pasul al 2 -lea – pune o tigaie neaderentă la încins, pe foc domol și topește un cubuleț de unt (sau pune două – trei linguri de ulei). Nu lăsa untul sau uleiul să se încingă prea tare, pentru că oul se va prăji pe margine
Pasul al 3 – lea – dă-i drumul, cu grijă, oului în tigaie, păstrând focul mic și, când albușul începe să se gătească, albindu-se, pune un capac peste tigaie.
Pasul al 4 -lea – după aproximativ 2 minute oul ar trebui să fie gata, însă verifică înainte de a-l scoate din tigaie, ca gălbenușul să fie gătit. În cazul în care nu este chiar gata, pune capacul peste tigaie și mai lasă-l puțin, la foc mic.
Sfat: Când le servești, pentru ca ouăle ochiuri să fie calde mai mult timp, așează-le pe farfurii încălzite în cuptorul cu microunde.
Pfff, ce bine arata!