Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan, sparanghel verde și puțină lămâie sunt ingredientele principale ale acestui fel de mâncare care promite că-ți va însenina multe prânzuri și cine odată ce-l încerci.
Fără prea multe vase de spălat, întrucât toată minunea se întâmplă într-o singură cratiță.
Pentru că sezonul sparanghelului e scurt, el poate să lipsească din ecuație. Dacă, însă, îl ai prin preajmă, nu-l trece cu vederea. Combinația e ruptă din Rai.
ORZO CREMOS CU SPANAC ȘI SPARANGHEL VERDE:
Ingrediente pentru 2 persoane:
*1 ceapă albă mijlocie tăiată felii fine
*3 căței de usturoi tocați mărunt
*1 cub de unt
*1 lingură ulei de măsline
*1/2 de cană de lapte
*1 cană de orzo
*2 mâini de spanac tăiat grosier
*câteva fire de sparanghel verde
*puțin parmezan ras
*sare, piper & zeamă de lămâie
Preparare:
1.Încinge uleiul și cubulețul de unt împreună, într-o cratiță mărișoară, adaugă ceapa, iar după aproximativ 10 secunde adaugă și usturoiul. Amestecă și lasă ingredientele să se cunoască puțin (pentru aproximativ 10 secunde)
2.Pune laptele, amestecă și imediat adaugă orzo-ul și încă o cană de apă caldă. Lasă să fiarbă la foc mare, amestecând din când în când.
3.Când orzo-ul e aproape fiert, adaugă sparanghelul tăiat bucăți de aproximativ 1 centimentru și apoi, când pastele sunt fierte și au absorbit tot lichidul, stinge focul și pune spanacul. În cazul în care orzo-ul nu e fiert, mai adaugă apă, puțin câte puțin, până când fierbe. Preparatul trebuie să aibă o consistență cremoasă, nu să fie apos.
4.Încheie cu sare, piper, parmezan ras și cam o linguriță de zeamă de lămâie
Notă: Dacă vrei ca preparatul să aibă un gust mai intens, înlocuiește apa cu supă de legume pe care o poți face fie din legume și o ții la congelator, înghețată, fie dintr-un cub de supă. În cel de-al doilea caz, dizolvă cubul în cana de apă caldă, înainte de a o pune la fiert alături de paste.
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.