Bucură-te de vară (în orice anotimp) cu o porție de risotto cu roșii și prosecco

Bucură-te de vară (în orice anotimp) cu o porție de risotto cu roșii și prosecco

După ce-a umblat desculț și cu pletele în vânt pe meleagurile noastre, Soarele dă semne că vrea să plece în Țările Calde. În fiecare zi ne trezim cu speranța că o să mai zăbovească puțin…Mult-iubitul…Dar el devine din ce în ce mai greu de găsit.

Îl căutăm în cuiburile goale ale păsărilor călătoare….În frunzele verzi din parcuri și grădini, însă…știm… stim cu toții că în curând copacii și tufele își vor lepăda hainele de vară pentru veșminte mai groase…și mai călduroase.

Am putea încerca să-l închidem într-o cușcă, să mai stea…Pentru că iarna e așa de lungă și de întunecoasă…Dar oricât de mult ne-am strădui, n-o să-l putem opri din drumul său și al anotimpurilor…

Ceva putem, totuși, face. Să ne bucurăm acasă la noi, cu Soarele în suflet, de gustul dulce, bun și însorit al verii. Preparând din roșiile din anotimpul cald un risotto minunat.

Unul în care să adăugăm și un pahar de prosecco. Nu de alta, dar să avem cu ce să ne înecăm amarul.

Risotto cu roșii și prosecco

Ingrediente pentru 2 persoane:

*2 linguri ulei de măsline

*1 ceapă albă mărișoară

*4 căței de usturoi

*1 roșie mijlocie

*1 cană de orez pentru risotto (orezul cu bob rotund este cel mai bun pentru că are mult amidon și devine cremos)

*1 cub de supă

*aproximativ 1,5 litri de apă fierbinte

*1/2 cană de parmezan ras pe răzătoarea mică

*aproximativ 100 ml de proseco

*2 cubulețe de unt

*sare & piper după gust

Preparare

1.Într-o cratiță dizolvă cubul de supă în cei 1,5 litri de apă fierbinte și ține recipientul lângă tine, pe aragaz

2.Taie mărunt ceapa și usturoiul și zdrobește roșia cu ajutorul blenderului. Dacă nu ai blender, taie roșia pe jumătate și dă-o pe răzătoarea mare

3.Într-o cratiță sau tigaie tip wok (cel mai bine ar fi să fie antiaderentă), la foc mic, pune uleiul de măsline și, după ce s-a încins puțin, adaugă ceapa și usturoiul. Lasă să se înmoaie, amestecând, pentru aproximativ o jumătate de minut.

4.Când ceapa și usturoiul s-au înmuiat, pune orezul și amestecă totul. Imediat adaugă paharul de prosecco :D. Amestecă până când orezul absoarbe lichidul.

5.Acum vine partea care necesită răbdare, pentru că risotto se prepară la foc mic, amestecând des pentru ca orezul să-și elibereze amidonul, adăugând câte un polonic generos din supa rezultată din cub.

6.Așadar, păstrând focul mic și amestecând cât mai des, adaugă roșia zdrobită, apoi lasă să se absoarbă

7.După ce orezul a absorbit tot lichidul, mai adaugă un polonic (sau două) din supă, amestecă, acoperă, și tot așa, până când orezul s-a fiert. Toată distracția durează în jur de 30 de minute, mai mult sau mai puțin, în funcție de cât orez ai pus la fiert.

8.Când orezul a fiert, adaugă parmezanul ras și untul, amestecă, gustă, și potrivește de sare și piper. Dacă se întâmplă să ți se termine supa înainte ca orezul să fie fiert complet, poți continua ”operațiunea” fără probleme, cu apă caldă.

9.Risotto-ul cu roșii îl poți mânca așa, simplu, cu puțin parmezan ras în fiecare farfurie, sau îi poți adăuga niște fâșii din piept de pui pregătite în vreo 2 linguri de ulei de măsline.

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

About Chef

Related Recipes