Cum să faci sos tzatziki

Cum să faci sos tzatziki

Nimic parcă nu spune mai tare ”Grecia!”, ca sosul tzatziki. La fel de popular precum pizza și pastele italienilor, sosul tzatziki vine – și el – din același bazin al Mării Mediterane, acolo unde soarele arde intens, ierburile sunt aromate, marea e turcoaz și unde mâncarea e ușoară, bogată în pește, pui, ulei de măsline și multe legume. Dătătoare de longevitate.

Se știe deja: dieta mediteraneană este cea mai bună pentru sănătatea noastră, în preajma Mediteranei aflându-se unele dintre cele mai longevive popoare de pe Terra.

Așa că, de vrei să trăiești mai mult, să ai o viață ferită de boli grave, să-ți menții tinerețea și energia pentru cât mai mult timp, încearcă, ori de câte ori ai ocazia, să gătești și să te hrănești ca popoarele din spațiul Mediteranei.

Sosul tzatziki este un etalon în acest sens, fiind menit să aducă răcoarea iaurtului și a castraveților în fiecare vară toridă, lângă pui, pește sau fritters de dovlecei. Și oricând ți-e dor de vacanță.

SOS TZATZIKI:

Ingrediente:

*1/2 de castravete mare sau 2-3 castraveți de grădină

*1 cățel de usturoi

*1 lingură ulei de măsline

*2-3 stropi de zeamă de lămâie

*1 păhărel de iurt grecesc (dacă nu ai, merge și cu smântână mai puțin grasă)

*sare & piper după gust

*puțin mărar uscat

Preparare:

1.Rade castraveții pe răzătoarea mare, sărează-i puțin și lasă-i de-o parte să-și lase apa pentru aproximativ 15 minute.

2.După ce și-au lăsat din apă, stoarce castraveții și pune-i într-un bol mijlociu împreună cu usturoiul pisat și cu iaurtul.

3.Amestecă totul bine, gustă, sărează, piperează, adaugă zeama de lămâie și uleiul de măsline extravirgin, iar apoi încheie cu puțin mărar uscat.

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes