Nici nu mai știu câte zile au trecut de când n-am mai ieșit deloc din casă. Uneori am impresia că s-au împlinit vreo 30 de ani, iar alteori că s-au scurs câteva zile. Dacă stau, însă, strâmb și judec drept, sunt fix 17 zile.
Ciudat lucru și cu izolarea asta. Cum ne obligă să petrecem timp cu noi. Cu persoana de care ne străduim cel mai mult să scăpăm. Pentru că toată goana nebună din zilele de dinainte de balamuc, toate activitățile, umblătura, ieșirile în oraș, la cumpărături nu sunt altceva decât o încercare a noastră de a nu rămâne singuri cu noi însine.
Pentru că ia ghici cine e cel mai mare critic al nostru? Cine e mai dur decât oricare prieten sincer sau dușman? Trebuie, însă, să recunosc, că e interesant să petreci atâta timp cu tine. Ai timp să redescoperi tot ce-ți place la tine. Sau nu… Și în ultima vreme am trecut printr-o întreagă suită de sentimente și stări. Unele bune. Și pot spune cu mâna pe inimă că nici când n-a fost mai ușor să treci de la agonie la extaz și invers. Ca acum.
E interesant ce trăim. Ceva ce seamănă cu lucruri pe care omenirea le-a experimentat de multe ori de-a lungul existenței sale. Dar, totuși, complet nou. Ceva ce ne obligă să reconsiderăm întreaga noastră scală de valori și care ne ajută să vedem fața nevăzută a propriei persoane.
”Ce tot vorbește fata asta aici, nu e ăsta un blog de mâncare?” se vor întreba, poate, unii dintre voi. Așa că, las la o parte vorbăria și mă apuc de gătit.
DOVLECEI UMPLUȚI
Ingrediente pentru 2 persoane:
*4 dovlecei (câte doi pentru fiecare persoană)
*4 roșii cherry (dacă nu ai poți substitui cu 1 lingură de pastă de tomate sau cu 1/2 de pahar de bulion)
*1 ceapă mare
*3 căței de usturoi
*2 linguri ulei de măsline
*2 linguri de fasole de la conservă
*3-4 linguri de porumb de la conservă
*brânză Cheddar (sau Gouda sau cașcaval neafumat)
Pregătire:
1.Spală dovleceii și taie-i pe lung. Cu ajutorul unei lingurițe scobește-i și pune miezul într-un castron
2.Sărează miezul dovleceilor și lasă-l de-o parte până când te ocupi de celelalte legume
3.Toacă ceapa și usturoiul fin și călește-le în uleiul de măsline, într-o tigaie mare
4.Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și lasă-l să se încingă
5.Scurge apa lăsată de miezul dovleceilor, stoarce miezul și pune-l în tigaie alături de ceapă și usturoi. Adaugă roșiile împreună cu 1/2 de pahar de apă, amestecă și lasă totul să fiarbă.
6.Când legumele încep să fiarbă adaugă porumbul și fasolea în compoziție și lasă să fiarbă până scade apa.
7.După ce a scăzut apa, gustă, apoi sărează și piperează compoziția.
8.Pune dovleceii scobiți într-o tavă mare, sărează-i și piperează-i apoi umple-i cu compoziția din tigaie
9.Pune brânză rasă deasupra fiecărui dovlecel și dă tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la 200 de grade, până se topește brânza.
Sunt fan dovlecei și gătesc destul de des, ii congelez chiar toamna(in caz ca nu gasesc proaspeți in anumite perioade iarna), este o reteta super simpla si gustoasă!
Recomand cu incredere!
Mulțumesc pentru apreciere, draga mea. Te mai aștept pe-aici cu rețete care sper să-ți placă. Te pup, o primăvară frumoasă :*