Mâncarea în vremea COVID: Ouă Cilbir. Turcești adică

Mâncarea în vremea COVID: Ouă Cilbir. Turcești adică

După ce am rezolvat pe anul acesta problema ouălor de Paști, poate că ar trebui să ne mutăm atenția de la ele, ca să ne ocupăm de altă ”problemă”, și anume ouăle Cilbir.

Tot niște ouă și acestea, doar că puțin mai sofisticate decât suratele lor trimise la ”tratament” în soluție de coji de ceapă și oțet, ouăle Cilbir vin de la aproape vecinii noștri turci. Și cuprind niște ingrediente foarte interesante. Numai bune de pus în rama unui meniu mediteranean.

Nu știu cum sunteți voi, dar mie-mi place mâncarea mediteraneană și gătesc în consecință. Adică mâncătorii de carne multă ar cam muri de foame pe blogul meu, dar sigur ar trăi mai mult. Ajungând lejer la vârsta lui Moise.

OUĂ CILBIR

Ingrediente pentru 2 persoane:

*2 ouă (eu am folosit câte un ou pentru fiecare persoană)

*2 cuburi de unt

*1 pahar mare de iaurt grecesc

*1/2 de linguriță de piper negru

*puțină boia de ardei dulce

*usturoi pudră după gust

*sare

*mărar uscat (opțional)

Preparare:

1.Poșează ouăle ca AICI

2.După ce s-au poșat ouăle, amestecă într-un bol iaurtul cu usturoiul pudră și cu sarea, după gust, apoi pune iaurtul condimentat în vasul în care vei servi

3.Pune ouăle poșate în iaurt

4.Pune piperul într-o tigaie non aderentă, la foc iute, lasă să se încingă puțin, apoi adaugă untul, învârtindu-l în tigaie să încorporeze piperul. Lasă totul la foc, până când untul începe să se maronească puțin, apoi, cu o lingură, pune-l frumos peste iaurt și ouă

5.Încheie cu puțină boia de ardei pentru culoare și cu mărar uscat și mănâncă ouăle cu pâine prăjită.

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes