Supă cremă de rădăcinoase

Supă cremă de rădăcinoase

Dacă ești în pană de idei sau de mâncare, nu fugi încă la magazin. Mai bine aruncă o privire în frigider și vezi dacă ai câteva rădăcinoase total nepretențioase, la îndemână.

Cu țelină, morcovi și cartofi vei putea crea o supă cremă bună și onctuoasă, de care te vei îndrăgosti. Și pe care – te asigur – n-o vei mânca doar acum, în plin sezon de pandemie, ci oricând. Așa de bună este. Mai ales că e gata cât ai zice ”Mi-e foame!”

SUPĂ CREMĂ DE RĂDĂCINOASE:

Ingrediente pentru aproximativ 4 persoane:

*1/2 de țelină (rădăcină)

*1 ceapă mare

*3 căței de usturoi

*2 morcovi mari

*2 cartofi mijlocii

*2 cubulețe de unt

*1 lingură de ulei de măsline

*1/2 pahar de lapte

*1 cub de supă

*smântână (câte o linguriță pentru fiecare farfurie în parte)

*sare & piper

Preparare:

1.Curăță și spală legumele

2.Taie ceapa și usturoiul în felii fine, iar celelalte legume cubulețe (cu cât sunt mai mici, cu atât vor fierbe mai repede)

3.Pune o oală la foc și topește un cubuleț de unt în uleiul de măsline, apoi călește puțin ceapa și usturoiul, urmate de celelalte legume.

4.Adaugă laptele peste legume și apă caldă cât să acopere cu două degete legumele. Pune cubul de supă și lasă totul să fiarbă

5.După ce legumele au fiert, transformă totul în cremă cu ajutorul unui blender vertical, adaugă restul de unt și apoi potrivește de sare și piper. În cazul în care supa e prea groasă, mai pune puțină apă caldă până are consistența pe care o cauți și las-o să mai dea într-un clocot.

6.Servește supa cu câte o linguriță de smântână în fiecare farfurie și cu pâine prăjită în ulei de măsline

Recipe Rating

  • (4.8 /5)
  • 2 ratings

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes