Cele mai noi articole din revistă

Cum se face maioneza? (VIDEO)

Afisari627

advertisement

Tot citesc prin bloguri și blogulețe ce frumos au învățat unii să gătească de la mame, bunici, tați și alte neamuri. Mie nu mi s-a întâmplat deloc asta. Adică nu-mi amintesc ca mama să mă fi lăsat – când eram mică – să-mi bag și eu mâinile (apăi un deget!) în aluaturi și altele asemenea.

Prima mea amintire legată de bucătărie e conectată la … ”alcool” (:)))))). Hei, stați că nu-i chiar așa de rău cum sună! Pentru că alcoolul ăsta consta, de fapt, în pozele cu etichetele de băuturi alcoolice ”prinse” în mușamaua pe care o aveam pe masa din bucătărie.

scoala_de_gatitHmmmm… Mușamaua aia m-a ”învățat” să citesc (înainte de vreme, ca să mă laud), pentru că, stând cu mama în bucătărie, plictisită pentru că nu mă lăsa să-mi pun mâinile pe nimic o întrebam într-una: ”Asta ce literă-i?” ”Dar asta?”

Și așa mai departe…

pas5

Apucături legate de gătit, însă, am avut. Ohohooooo. Unele dintre ele ciudate de-a dreptul. Poate chiar otrăvitoare, cine mai știe?  Pentru că îmi amintesc (de parcă a fost ieri) bezelele pe care le-am pregătit cu vară-mea de la Turda când aveam amândouă vreo 10-11 ani. Hahahaha! Ne-au ieșit albastre (!) de la cerneala pe care am turnat-o în ”aluat”, pentru că albe ni s-au părut prea ”boring”.

Tonele de bezelele albastre au fost  primele mele isprăvi culinare, dar a trebuit să mă duc iar la Turda ca să  învăț prima ”rețetă” din viața mea: maioneza.

Culmea e că nu știu cum am reușit să n-o tai din prima, dar îmi amintesc că m-am întors mândră acasă, cu rețeta învățată și de atunci numai eu am mai făcut maioneza.

În cinstea primului preparat din viața mea, deschid ”școala retetefine” cu maioneză. Ca să se umfle și alții în pene de mândrie așa cum am făcut-o eu. Pentru că bănuiesc că bezelele albastre nu interesează pe nimeni.

V-ați suflecat mânecile? Pe locuri, fiți gata și… START!

pas1pas2pas3pas4pas 5PS. Dacă faci vreo minune, amesteci anapoda ori pui prea mult ulei și ți se taie maioneza, pune peste ea albușul ca s-o repari

PPS. Poate voi știți niște tehnici și mai bune pentru a o drege :). Dacă da, vă aștept cu un comentariu aici 🙂

Dacă îți place, dă un like și un share:
advertisement

Din aceeași categorie


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...

Cum să faci cel mai interesant ou prăjit. Diferit de fiecare dată
Oul prăjit e perfect fix așa cum e, prăjit. Pudrat apoi cu puțină sare și piper. Right? WRONG. Oul prăjit...


Niciun comentariu, momentan.

Lasă un răspuns

ULTIMELE REȚETE

Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)
Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se face”, ”Așa e frumos”, ”Așa trebuie”, ”Așa face toată lumea”, ”Așa zic specialiștii” mă lasă rece. Cu alte cuvinte, dacă-mi ...Afisari10.186

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul ...Afisari14.768

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele
Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem ...Afisari18.752

Mai multe rețete


Promoții & Reduceri