Cele mai noi articole din revistă

Cum am slăbit? Pasul al III-lea. Cum combinăm alimentele

Afisari1.571

advertisement

Tradiția ne-a ”învățat” că, dacă vrem să fim bine hrăniți, trebuie să fim siguri că mâncăm ca oamenii botezați. Adică nu ne mâțâim la masă că aia nu mâncăm sau că aialaltă nu ne place, ci ne umplem ”blidu'” (farfuria) cum se cade, ochi, dacă se poate, și nu lăsăm nimic și mâțelor. Hmmm…Eu am fost un copil dezastru din punctul ăsta de vedere, pentru că, după spusele mamei, am trăit numai cu aer și numai Dumnezeu știe cum m-am făcut mare. 

3

”Nu-mi debe” (trad. nu-mi trebe) era la ordinea zilei și când a dat Dumnezeu, drăguțul, de am mâncat 3 mici, pe nerăsuflate, tata (pentru că numai el a asistat la minunea, minunățiilor) s-a crucit vreo 3 săptămâni și cam tot atâtea le-a repetat prietenilor, de i-a înnebunit, cum a mâncat copilă-sa (adică eu) trei (3!, TREI!!!!) mici :)))). O pacoste de copil. Asta am fost și apucăturile astea s-au ținut de capul meu, ca scaiul sau râia, dacă vreți, pentru că am rămas la fel. Adică, mănânc așa…..după cum mă apucă. Foarte puțină carne și și aia albă, multe legume, brânză zi de zi, iar din când în când trăiesc mai mult cu înghețată. Și uite că mi-am făcut și blog de gătit. Asta din cauză că-mi place să fac mâncare, deși, mi se întâmplă uneori, să mă satur de la aburi. Și când e să pun în farfurii ce am pregătit, ne trezim că mănâncă numai Lau.

Natura asta, a mea, sucită, a început să se re-manifeste când am decis că e cazul să slăbesc și când am realizat că nu am nicio șansă să rămân la kilogramele dorite (sau undeva, pe lângă ele), dacă voi continua să mănânc așa rău. Adică o ciocolată întreagă seara, fructele pe post de desert, sau să combin totul de-a valma. Că doar așa dă bine în farfurii, la români.

Dacă ți s-a pus pata că trebuie să slăbești, trebuie să fii sigur(ă) că vrei asta. Și odată mintea setată pe slăbit, vei vedea cum kilogramele se topesc, ca prin minune. Nu te gândi însă că să-ți setezi mintea e destul, pentru că nu rezolvi nimic dacă mănânci fix ca până acum și ești convins(ă) că slăbești.

15

Odată ce ți-ai făcut un plan de mini mișcare, e momentul să treci la pasul al III-lea. Treaba aia ”complicată” cu combinatul și necombinatul alimentelor.

Se iau două categorii mari și late (se vor trezi destui care vor spune că orezul nu intră la capitolul carbohidrați, etc, etc, dar așa e cel mai ușor de ținut minte):

Proteine                                           și     Carbohidrați

ouă                                                                   cartofi

carne                                                               orez

brânzeturi                                                   paste

produsele de origine animală            pâinea și toate celelalte din categoria ei

Iar apoi mai avem fructele și legumele (și dulciurile plus sucurile carbogazoase, care ele însele, sunt o categorie de evitat pe cât posibil sau de consumat cu (multă) măsură)

Regimul de ”slăbit”, nu este un regim (Doamne ferește!) ci este o dezobișnuire de obiceiurile care nu ne ajută cu nimic.
așadar, trebuie evitate combinatiile de proteine cu carbohidrati. Adică nu combini – nici în aceeași farfurie, nici la aceeași masă:

* carnea cu cartofii

* pastele cu carnea – aici se mai poate, dacă mănânci mai puține paste

* fructele cu masa – cel mai bun moment de a consuma fructele e cu o jumătate de oră înainte de masa propriu-zisă, sau la două ore după masă

Cum să mănânci:

* carnea (de orice fel, cu salată din legume proaspete, frunze verzi sau pregătite la grătar), pe post de garnitură

* ciorbele și supele fără pâine

* un singur fel la masă (să mănânci trei feluri e o nebunie!)

* să bei ceaiuri în loc de sucuri

*să o lași moale cu dulciurile și sucurile carbogazoase

* să-ți pregătești o salată bogată – la masa de seară, în special – cu legume proaspete, brânzeturi, poate 1 ou

Proteinele nu îngrașă. Oranismul are nevoie de ele pentru a-și reface celulele, însă, în cazul lor, conținutul de grăsime poate fi destul de mare. Tocmai de aceea e bine să le combini cu verdețuri sau fructe, să mănânci iaurturi pe care ți le îmbogățești tu cu fructe. Pe de altă parte, pâinea, orezul, pastele ori cartofii promit să-ți aducă foarte multă energie. Tocmai de aceea, dacă știi că stai toată ziua într-un loc, nu ești genul care aleargă la maraton sau obișnuiește să meargă mult pe jos, mai bine o lași mai moale cu ele. Asta dacă nu vrei să te trezești cu multe kilograme (neplăcute) în plus.


 

→ Cum am slăbit? Primul Pas

→ Cum am slăbit? Pasul al doilea

→ Da, am slăbit și mă mențin!

 

Dacă îți place, dă un like și un share:
advertisement

Din aceeași categorie


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...


, , , ,

Niciun comentariu, momentan.

Lasă un răspuns

ULTIMELE REȚETE

Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)
Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se face”, ”Așa e frumos”, ”Așa trebuie”, ”Așa face toată lumea”, ”Așa zic specialiștii” mă lasă rece. Cu alte cuvinte, dacă-mi ...Afisari34.363

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul ...Afisari31.075

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele
Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem ...Afisari60.063

Mai multe rețete


Promoții & Reduceri