Cele mai noi articole din revistă

Cum să faci ierburi de Provence

Afisari1.618

advertisement

Ierburile de Provence sunt un mix clasic al bucătăriei franceze. Al sudului Franței, în special. Cu o aromă inconfundabilă, ierburile din povestea noastră, au proprietatea de a aduna, ca prin farmec, într-un borcan, pe un raft din bucătăria ta, întregul suflet al Mediteranei.

Se știe deja: dieta mediteraneană, bogată în legume și fructe proaspete, în pește, pui, ulei de măsline, brânzeturi și puțin vin este una care ne asigură o viață lungă și sănătoasă, Herbs de Provence fiind o parte importantă a acestei ecuații.

1

Cum să le obții, într-o variantă mai bogată, aflați în continuare:

*2 linguri cimbru uscat

*2 linguri rozmarin uscat

*2 linguri oregano uscat

*2 linguri măgheran uscat

*2 linguri semințe de fenicul (sau chimen)

*2 linguri tarhon uscat

*1 lingură levănțică uscată

*1 lingură de mărar uscat

*1 vârf de cuțit de fulgi de chilli (opțional)

 

Dacă îți place, dă un like și un share:
advertisement

Din aceeași categorie


Cum să faci ulei aromat pentru salată?
Cu cât e mai aromat, cu atât mai bun se dovedește a fi într-o salată,...

Umami, cel de-al 5 – lea gust care face mâncărurile irezistibile
Am vorbit și cu siguranță vom mai vorbi, aici, la retetefine.ro, despre UMAMI, cel de-al...

4 moduri de a folosi parmezanul
Dacă te afli în căutarea unui ingredient din bucătăria europeană bogat în umami – cel...

Tu ce știi despre cimbru?
Îl întâlnim prin toate grădinile în lunile de mijloc de vară și în preparatele cu varză din Transilvania. Cimbrul este...

5 condimente pe care trebuie să le ai pentru a găti mâncare asiatică la tine acasă
De vrei să vizitezi China, Vietnamul, Taiwanul, Japonia și alte țări asiatice, cel mai simplu mod de a o face...

Topul „ierburilor” pe care trebuie neapărat să le ai în bucătărie
Ca „sarea în bucate” îşi iubea prinţesa din poveste, tatăl. Şi el nu a avut înţelepciunea să înţeleagă cât de...


, , , ,

Niciun comentariu, momentan.

Lasă un răspuns

ULTIMELE REȚETE

Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)
Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se face”, ”Așa e frumos”, ”Așa trebuie”, ”Așa face toată lumea”, ”Așa zic specialiștii” mă lasă rece. Cu alte cuvinte, dacă-mi ...Afisari6.080

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul ...Afisari8.765

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele
Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem ...Afisari9.857

Mai multe rețete


Promoții & Reduceri