Cele mai noi articole din revistă

Piperul roz – condimentul care nu este ce pare a fi

Afisari1.335

advertisement

Ciudat, cu un gust interesant, parfumat, sprinten și puternic, piperul roz nu este deloc ceea ce pare a fi la prima vedere. Cu alte cuvinte, nu este nicidecum…piper.

I se spune așa, din cauza gustului său ușor picant, însă, de-l guști o dată, nu iuțimea este cea care îți gâdilă papilele gustative. Ci o aromă ciudată, care chiar nu seamănă cu nimic din ce știai.

5

Originar din America Centrală și de Sud, piperul roz este fructul uscat al unui arbust – Schinus molle – cunoscut în popor drept arborele de piper peruvian. Spre deosebire de piperul ”adevărat”, piperul roz, în calitatea sa de membru al familiei caju-lui, poate cauza alergii celor care au astfel de probleme.

La fel ca multe alte mirodenii, ciudatul fruct este extem de versatil, acomodându-se cu succes atât în produsele de patiserie, înghețată, cât și în mâncărurile sărate, amestecat cu brânză, în sosuri, regăsindu-se chiar și în unele băuturi.

6

Din fericire pentru el (și pentru noi), piperul roz este extrem de elegant, gustul său combinându-se minunat cu gusturile fructate, deci poate face casă bună cu fructele în sosuri.

Dincolo de proprietățile sale culinare, piperul roz a fost folosit de-a lungul istoriei în tratarea rănilor și infecțiilor datorită calităților sale antiseptice. Totodată, a mai fost folosit în tratarea durerilor de dinți și a constipației, studiile recente arătând că este un remediu eficient împotriva depresiilor.

Dacă îți place, dă un like și un share:
advertisement

Din aceeași categorie


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...

Cum să faci cel mai interesant ou prăjit. Diferit de fiecare dată
Oul prăjit e perfect fix așa cum e, prăjit. Pudrat apoi cu puțină sare și piper. Right? WRONG. Oul prăjit...


Niciun comentariu, momentan.

Lasă un răspuns

ULTIMELE REȚETE

Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)
Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se face”, ”Așa e frumos”, ”Așa trebuie”, ”Așa face toată lumea”, ”Așa zic specialiștii” mă lasă rece. Cu alte cuvinte, dacă-mi ...Afisari10.186

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul ...Afisari14.768

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele
Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem ...Afisari18.752

Mai multe rețete


Promoții & Reduceri