Un ou poșat este un preparat ușor, foarte la modă, preferat de bucătăriile și restaurantele sofisticate, în diverse combinații. Oul poșat este cu mult mai sănătos decât oul ochi, prăjit, oferindu-ți satisfacție maximă, cu mai puțină grăsime și calorii.
Oul poșat nu este doar gustos, ci și foarte rapid și ușor de preparat.
Pune o oală cu apă, la fiert, la foc iute. Sparge oul într-un bol mic. Când apa atinge punctul de fierbere, redu focul până când apa va fierbe liniştit şi adaugă o lingură de oţet. Fă un vârtej în apă, cu un tel, și lasă oul să alunece, cu grijă în apa care fierbe uşor. Lasă-l să se gătească pentru aproximativ trei minute. Scoate-l cu grijă într-un bol, usucă-l tapându-l cu un şervet de hârtie şi condimentează-l.
-> Citește și despre Cum să gătești un ou sunny perfect, ca-n reviste <-
Nu pare greu. Am tot auzit de el si acum cred ca incerc si eu :)))
Super!
Merita. Eu am renuntat la ochiuri prajite de cand am vazut oul posat la masterchef…
ouale posate is cele mai bune