Dacă vrei ca livingul, bucătăria, dormitorul, biroul, baia și oricare încăpere din casa ta să fie mai interesantă decât celalaltă și să-i umple de uimire și invidie pe toți cei care trec pe la tine, nu cumpăra mobilă de serie. E în regulă să achiziționezi pentru casa ta canapele, măsuțe de cafea, vitrine sau dulapuri ieșite de pe banda rulantă ale unei fabrici, însă, dacă îți dorești ca o încăpere să te reprezinte cu adevărat și să fie atrăgătoare, nu cumpăra mobila la set, ci combin-o cu alte piese.
În cazul în care îți dorești ceva unicat, treci și pe la magazinele cu mobilă second-hand sau pe la vechituri. Poate că acum n-o să-ți vină să crezi că în magazinele de genul acesta ai putea descoperi piese de mobilier interesante, însă, în cazul nostru, cele mai frumoase obiecte de la noi provin din astfel de locuri.
Adevărate comori se pot ascunde în magazinele de vechituri, mintea deschisă și dorința de a transforma lucrurile, de a le întineri și a le oferi o nouă viață fiind esențiale.
Cam așa am făcut noi cu o măsuță din bambus descoperită la un astfel de magazin, și care ne-a costat 80 lei (50 lei măsuța, pentru că vânzătorii sunt dispuși să negocieze și 30 lei spray-urile de vopsea). Pentru că măsuța era în stare extrem de bună (acesta este un aspect la care suntem foarte atenți), n-a avut nevoie decât să fie curățată, lipită pe ici, pe colo, dezinfectată și vopsită în alb, așa cum ne place nouă și pentru a se potrivi livingului mic în care a ajuns 🙂
După cum se poate vedea și în fotografiile care urmează:
1.Curăță bine și dezinfectează piesa de mobilier
2.După ce ai curățat-o și dezinfectat-o, repară ce e de reparat. Dacă ai de-a face cu obiecte din trestie, rafie sau bambus, vopsitul normal cu pensula sau rola e foarte greu de făcut, așa că, în cazul lor, cele mai bune se dovedesc a fi sprayurile cu vopsea. Dacă ai cumpărat un obiect din lemn sau pal, folosește hârtia abrazivă pentru a subția stratul vechi de vopsea și pentru a-i conferi vopselei noi o mai mare aderență. Tot acum trebuie să folosești chit de lemn pentru a acoperi găurile, sau eventualele crăpături.
3.Când cumperi obiecte de mobilier de la magazinele de vechituri ai grijă să nu aibă carii – semnul distinctiv pentru carii sunt multe găuri mici – pentru că ai șanse slabe să tratezi lemnul acasă
4.Vopseaua spray are avantajul – la fel ca și vopseaua pe bază de apă – că se usucă foarte repede, așa că, vopsește pe o parte, lasă să se usuce, întoarce măsuța și vopsește-o pe partea cealaltă. Ai grijă să nu pulverizezi vopseaua de la o distanță prea mică de obiect, pentru că va curge și va avea un aspect urât. Mai bine ai răbdare și aștepți să se usuce înainte de a-i aplica un strat nou.
Rezultatul este remarcabil, pentru că toată lumea va admira măsuța ta cea nouă 🙂 care are, probabil, o vârstă considerabilă.
Lampa din colt e superba!